Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
Μεθοδεύουν αλλοίωση της θέλησης του ελληνικού λαού

Μεγάλο κίνδυνο αλλοίωσης της θέλησης του ελληνικού λαού με την τεχνητή διόγκωση του εκλογικού σώματος, εγκυμονεί η κυβερνητική πρόθεση να ψηφίζουν οι Ελληνες ομογενείς στους τόπους όπου κατοικούν. Σύμφωνα με την πρόταση, οι ομογενείς θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους για τους υποψήφιους βουλευτές των ελληνικών κομμάτων της εκλογικής περιφέρειας από την οποία κατάγονται. Μέχρι σήμερα, οι ομογενείς μπορούσαν να ψηφίσουν μόνο εάν τη μέρα της εκλογών έρχονταν στην Ελλάδα.

Κατά τα φαινόμενα, οι προθέσεις της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά, αφού δε συγκεντρώνονται τα 2/3 της Βουλής (200 ψήφοι) που είναι απαραίτητα κατά το Σύνταγμα για την έγκριση του σχετικού νόμου. Από τα κόμματα της Βουλής μόνο το ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε ότι θα ψηφίσει το σχετικό νόμο.

Το κυβερνητικό προσχέδιο συζητήθηκε χθες στην Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής και όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Α. Κανταρτζής εκτός από την αλλοίωση των πολιτικών συσχετισμών θα μπορούν παράγοντες εκτός της πολιτικής ζωής της χώρας και ξένοι παράγοντες να επηρεάζουν την πολιτική ζωή της χώρας και μέσω της ψήφου.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, είπε ο Α. Κανταρτζής, από τον Απρίλη του 2007 είχε στείλει επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία εξέφραζε τη διαφωνία της με την προωθούμενη αλλαγή για την ψήφο των ομογενών. Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι δεν αντιμετωπίζονται κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας όπως η μυστικότητα της ψήφου, αφού μπορεί κάλλιστα να εντοπιστεί η προτίμηση της ψήφου, ιδιαίτερα εκείνων που ψηφίζουν σε μικρές εκλογικές περιφέρειες.

Ενα άλλο σοβαρό ζήτημα έχει να κάνει με την ίση μεταχείριση των πολιτικών δυνάμενων, αφού είναι γνωστό ότι σε ορισμένες χώρες όπου ζουν ομογενείς είτε είναι απαγορευμένη ή στην πράξη παρεμποδίζεται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Πρόχειρο και αντισυνταγματικό, επειδή δεν ενημερώθηκε το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, χαρακτήρισε το προσχέδιο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Νιώτης, δηλώνοντας ότι το καταψηφίζει. Κατά τάχθηκε για τεχνικούς λόγους και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης, διαστρεβλώνοντας παράλληλα τη θέση του ΚΚΕ ισχυριζόμενος ότι το ΚΚΕ δε θέλει να ψηφίζουν οι ομογενείς. Υπέρ του προσχεδίου τάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Γεωργιάδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προχωρά η επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος(2023-07-18 00:00:00.0)
Απροκάλυπτα και στημένα πολιτικά παιχνίδια από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ(2021-04-13 00:00:00.0)
Πάγια η θέση του ΚΚΕ για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων(2019-10-12 00:00:00.0)
Συζητήθηκε η έκθεση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού(2008-06-06 00:00:00.0)
Κίνδυνος νόθευσης της εκλογικής βούλησης του λαού(2007-04-14 00:00:00.0)
Πρόγραμμα για τους ομογενείς(2001-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ