Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
H καταλήστευση των μεταναστών

«H μετανάστευση συμβάλλει θετικά στην ελληνική οικονομία, καθώς και στην αντιμετώπιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι οι μετανάστες ενσωματώνονται πλήρως στην ελληνική οικονομία και η μετανάστευση είναι ελεγχόμενη». Η παραπάνω εκτίμηση ανήκει στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, και διατυπώθηκε χτες στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομίας των χωρών - μελών της ΕΕ.

Είναι προφανές, πως όταν ο υπουργός μιλά για «θετική συμβολή» των μεταναστών στην ελληνική οικονομία, έχει κατά νου τη συμβολή τους στα κέρδη και υπερκέρδη των επιχειρήσεων, καθώς - πουλώντας την εργατική τους δύναμη στην Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί - διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα και τα μεροκάματα των Ελλήνων εργαζομένων.

Οσον αφορά, όμως, την άποψη ότι οι μετανάστες «συμβάλλουν θετικά» και στην αντιμετώπιση του ασφαλιστικού συστήματος, «με την προϋπόθεση ότι ενσωματώνονται πλήρως στην ελληνική οικονομία και η μετανάστευση είναι ελεγχόμενη», φαίνεται πως ο κύριος υπουργός μάς ...δουλεύει. Και μας δουλεύει, γιατί ξέρει πως, ανάμεσα στους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, μερικές χιλιάδες εργάζονται χωρίς να κολλάνε ένσημα, για τον απλό λόγο ότι είναι παράνομοι και δεν έχουν την περίφημη «πράσινη κάρτα». Και αυτό γίνεται με τις ευλογίες τόση της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων, που βάζουν ένα σωρό εμπόδια στην ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ