Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΧΙ σε αναδρομικά βουλευτών

To KKE είναι αντίθετο σε κάθε ενέργεια που θα οδηγήσει στη διεκδίκηση αναδρομικών αυξήσεων στις αποδοχές των βουλευτών, με αφορμή τη χορήγηση αναδρομικών στους δικαστικούς.

Αυτό ξεκαθάρισε χτες κατηγορηματικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλ. Κανταρτζής παρεμβαίνοντας στη Βουλή στη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για τις «συντάξεις του Δημοσίου» όπου περιέχεται διάταξη για τη χορήγηση αναδρομικών στους δικαστικούς. Συγκεκριμένα τόνισε:

«Εχει δημοσιευτεί ότι οι αυξήσεις των δικαστών πιθανόν να ανοίξουν το δρόμο για να διεκδικήσουν και οι βουλευτές αναδρομικές αυξήσεις στις αποδοχές τους. Νομίζω ότι πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα, ακόμα και ειδική απόφαση της Βουλής αν χρειάζεται, που να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτή είναι η σαφής τοποθέτηση του ΚΚΕ».

Ο Αχιλ. Κανταρτζής διευκρίνισε ότι και ο νέος προϋπολογισμός της Βουλής που εισάγεται αύριο για ψήφιση στην Ολομέλεια δεν προβλέπει τέτοιες αυξήσεις και υπογράμμισε ότι «για να μην υπάρχει το παραμικρό "παράθυρο" πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να μην υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ