Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Μεγάλη επιτυχία της πανεξόρμησης του Κυριακάτικου «Ρ»

Αφορμή για συζητήσεις πάνω στις προτάσεις του ΚΚΕ, αποτέλεσε η Διακήρυξη της ΚΕ για τα 90χρονα του Κόμματος

Η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος
Η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος
Επί ποδός για τη «μάχη» της πανεξόρμησης του «Ριζοσπάστη» βρέθηκαν την Κυριακή τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε Μακεδονία και Θράκη, προσεγγίζοντας και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνώντας τους στόχους που είχαν θέσει οι κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις. Μάλιστα, το ένθετο με τη Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής για τα 90χρονα του ΚΚΕ αποτέλεσε αφορμή για συζητήσεις γύρω από τις προτάσεις του Κόμματος σε πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό μας, όπως Συνταξιοδοτικό, Παιδεία, Περιβάλλον, Ανεργία κλπ.

Χαρακτηριστικά, στο Νομό Ροδόπης, τριπλασιάστηκε η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» σε σχέση με τις άλλες Κυριακές. Οπως αναφέρει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ Νίκος Βαριεμίδης, το θετικό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε μετά από έναν καλό προγραμματισμό και καθώς στη «μάχη» για την εξόρμηση ρίχτηκαν όλες οι κομματικές δυνάμεις. «Τα συνεργεία που συγκροτήσαμε "χτενίσανε" τις γειτονιές στο κέντρο και τις συνοικίες, τους οικισμούς όπου ζουν μουσουλμάνοι και τις εργατικές κατοικίες στην Κομοτηνή, εργασιακούς χώρους σ' όλο το νομό, πολλούς δήμους γύρω από την Κομοτηνή, όπως των Σαππών, του Ιάσμου κλπ.», τόνισε ο Ν. Βαριεμίδης.

Παρόμοια θετικά αποτελέσματα είχε η εξόρμηση της Κυριακής και στους άλλους νομούς της Θράκης, αλλά και της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη του Κόμματος και Κνίτες με την εφημερίδα στο χέρι εξόρμησαν στις γειτονιές, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις και τους τόπους δουλιάς. Ιδιαίτερα ευρεία ήταν η αποδοχή και χθες Δευτέρα, που συνεχίστηκε η εξόρμηση στους ΟΤΑ, στα μεγάλα εργοστάσια στη βιομηχανική ζώνη, στα σχολεία. Οπως τόνιζαν στελέχη του Κόμματος, και αυτή η εξόρμηση του «Ριζοσπάστη» με το ένθετο με τη Διακήρυξη για τα 90χρονα του ΚΚΕ αποτέλεσε στοιχείο ανάπτυξης των δεσμών με τους εργαζόμενους, ένα ακόμη μέσον που μπορεί να συμβάλει στη συνειδητοποίηση και το τράβηγμα στην πάλη πλατιών λαϊκών μαζών, στην άνοδο της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ.

Επίσης επιτυχία, σύμφωνα με τα στοιχεία των Οργανώσεων, είχε η εξόρμηση στη Δυτική Μακεδονία σε πόλεις και χωριά. Στο Νομό Κοζάνης μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ στην εξόρμηση στα χωριά του νομού, που πλήττονται περιβαλλοντικά από τη ΔΕΗ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεξόρμηση στις 7 - 8 Μάρτη με το ντοκιμαντέρ για τα 100χρονα του ΚΚΕ (2020-03-05 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα για τη διακίνηση της Πολιτικής Απόφασης του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ (2017-04-11 00:00:00.0)
Αισιόδοξα μηνύματα απ' τη μάχη της Πανεξόρμησης (2012-12-11 00:00:00.0)
Στην εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» (2007-11-08 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο καταδίκης της επίθεσης στο «Ριζοσπάστη» (2000-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ