Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... σύγχρονου σχολείου

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η κυβέρνηση το 'ριξε στις «εξυπνάδες», για να μην πούμε τίποτε χειρότερο. Μόνο ως τέτοια γίνεται να αντιληφθούμε τη δήλωση του υπουργού Παιδείας, ότι αντιμετωπίζουν το κτιριακό πρόβλημα στην Παιδεία και στοχεύουν στο ...«Σύγχρονο Εξυπνο Σχολείο».

Οταν τα κονδύλια για την Παιδεία παραμένουν παγωμένα και σ' αυτόν τον Προϋπολογισμό, πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται το κτιριακό πρόβλημα, δηλαδή; Βρήκαν κανένα τρόπο να χτίζουν τσάμπα; 'Η, μήπως, πρόκειται να βάλουν μαθητές και γονείς να τα πληρώσουν;

Οσο για το πρότυπό τους για το «σύγχρονο σχολείο», έχει γίνει σαφές και αντιληπτό: Θα προτιμούσαν τα σχολεία αντί για διευθυντές να έχουν ...εισαγγελείς, ώστε να γίνονται κατευθείαν οι ποινικές διώξεις σε περιπτώσεις κινητοποιήσεων ή καταλήψεων.

Και οι καθηγητές επίσης δεν τους φαίνονται και τόσο ...χρήσιμοι (αλλιώς δε θα τους πλήρωναν τόσο πενιχρούς μισθούς). Προτιμούν ίσως να διδάσκουν «στελέχη εταιρειών», ώστε τα παιδιά που τελειώνουν να είναι «πειθήνιοι άνεργοι» και κάποιοι από αυτούς «πειθήνιοι εργαζόμενοι».

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και η πλειοψηφία της, για την ανάγκη να ...παρουσιάσει η κυβέρνηση τις θέσεις της και γι' αυτό - λέει - δεν προσέρχεται στο διάλογο για το Ασφαλιστικό, που είναι «κυβερνητικός μονόλογος».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πώς γίνεται (αναρωτιόμαστε) ακόμη και ο τελευταίος εργαζόμενος σε αυτή τη χώρα να έχει καταλάβει πολύ καλά πού το πάνε οι κυβερνώντες σχετικά με την Ασφάλιση και ο μόνος που τελεί υπό πλήρη άγνοια να είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ;

Ισως γιατί οι εργαζόμενοι κάτι έχουν ακούσει για τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κάτι έχουν αντιληφθεί από όσα λένε ο Κ. Καραμανλής και ο Β. Μαγγίνας και, βέβαια, θυμούνται πολύ καλά πού το πήγαινε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νόμο Γιαννίτση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ