ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Μάη 2008
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την εξέταση της διαχρονικής καταλήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων

Το ΚΚΕ απαίτησε τη διερεύνηση από το 1951 έως σήμερα

Την απαίτηση του ΚΚΕ να διερευνηθεί η διαχρονική καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το 1951 έως σήμερα μετέφερε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του Αντώνης Σκυλλάκος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής αποκλειστικά για το θέμα των δομημένων ομολόγων. Ο βουλευτής του Κόμματος διασαφήνισε ότι το ΚΚΕ επιθυμεί να εξεταστεί και αυτή η υπόθεση, παράλληλα όμως με το σύνολο των απωλειών που έχουν υποστεί οι ασφαλισμένοι από τις διαδοχικές πολιτικές παράδοσης των αποθεματικών των Ταμείων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ απέρριψε η κυβέρνηση με την πάγια θέση της, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να λειτουργεί παράλληλα κοινοβουλευτική και δικαστική έρευνα, ενώ στροφή 180 μοιρών έκανε ο ΣΥΝ, υπερψηφίζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ την οποία είχε καταψηφίσει τον Ιούνη του 2007.

Παίρνοντας το λόγο ο Αντώνης Σκυλλάκος σημείωσε ότι «θα μείνουμε στην παλιά μας θέση, θα ψηφίσουμε "παρών". Θέλουμε να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση. Είναι υποχρέωση να δώσει στη Βουλή πλήρη εικόνα για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ποια έχασαν και τι έχασε το καθένα από τα δομημένα ομόλογα, αλλά θα θέλαμε να διερευνηθούν και οι προηγούμενες περίοδοι».

Αναφερόμενος συνολικά στην υπόθεση του τζογαρίσματος των αποθεματικών των Ταμείων, θύμισε πως αρχικά ξεκίνησε με τη «δυνατότητα που δόθηκε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αργότερα προστέθηκε τροπολογία επί ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορούν να παίζουν στο Χρηματιστήριο τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 20% και αργότερα έγινε αυτό 23% και για άλλα προϊόντα υπήρχε το απεριόριστο. Για τις μετοχές ήταν μόνο το 20% και 23%, για άλλα προϊόντα χρηματοοικονομικά ήταν απεριόριστο. Ολα τα αποθεματικά θα μπορούσαν να παιχτούν. Δηλαδή επετράπη το τζογάρισμα. Εμείς θα θέλαμε να δούμε τι απώλειες υπήρχαν και από αυτήν την περίοδο. Και ακόμα περισσότερο, ποιες είναι οι απώλειες της περιουσίας, των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το 1950 μέχρι το 1975 που τα έπαιρναν οι τράπεζες σχεδόν χωρίς επιτόκιο, με πολύ χαμηλό επιτόκιο σε σχέση με τον πληθωρισμό και τα έδιναν, αφού κέρδιζαν και αυτές με σχετικά χαμηλό επιτόκιο, στους επιχειρηματίες για να έχουμε ανάπτυξη στη χώρα. Υπολογίζεται από ειδικούς σε 58.000.000.000 ευρώ ότι είναι οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων την περίοδο 1951-1975».

Αναφερόμενος στο αίτημα για εξεταστική επιτροπή, επισήμανε πως «πριν από έντεκα μήνες ξανασυζητήσαμε τα ίδια πράγματα και η κυβέρνηση έδειξε ότι δε δέχεται να γίνει Εξεταστική Επιτροπή. Συνεχώς δε δέχεται Εξεταστικές Επιτροπές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ποιο είναι το σημαντικό; Οτι άρνηση για Εξεταστικές Επιτροπές υπήρχε και τα χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο επαναλαμβάνεται, ανεξάρτητα ποιος είναι στην κυβέρνηση. Εμείς κάναμε μία πρόταση να επιβάλλεται από τη μειοψηφία η Εξεταστική Επιτροπή, δηλαδή εάν εκατόν είκοσι βουλευτές το ζητήσουν, να είναι υποχρεωμένη η Βουλή να φτιάξει Εξεταστική Επιτροπή».

Παράλληλα, παρέθεσε την ερμηνεία του ΚΚΕ για τη συγκεκριμένη κίνηση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «το θέμα των σκανδάλων, υπαρκτό όπως το συγκεκριμένο ή ανύπαρκτο, το βάζει ψηλά στην ατζέντα του. Εμείς θέλουμε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα ζητήματα, με το Ασφαλιστικό, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με τα κοινωνικά ζητήματα. Εμείς θα το έχουμε χαμηλά στην ατζέντα μας. Βεβαίως και θα ζητάμε τη διερεύνηση. Οπου συμφωνούμε να γίνονται Εξεταστικές Επιτροπές θα λέμε "ναι" και θα παίρνουμε μέρος, αλλά δε θα είναι κύριο θέμα της πολιτικής μας, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία όταν ήταν Αξιωματική Αντιπολίτευση, με σημαία την κάθαρση και τη διαφάνεια και όπως προσπαθεί να κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ».

Δεν αμφισβήτησαν το τζογάρισμα

Οποιαδήποτε σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα δυσχεράνει την έρευνα που γίνεται από την πλευρά της δικαιοσύνης και την προανάκριση, υποστήριξε απορρίπτοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης. Οπως είπε, σε μια τέτοια περίπτωση «θα σταματούσε η ανάκριση και θα μπερδευόταν η προανάκριση, διότι θα έπεφταν ονόματα και θα αποπροσανατολίζονταν». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην προανάκριση «γίνονται ορισμένες πράξεις, οι οποίες δε βγαίνουν στη δημοσιότητα. Γίνονται από ειδικά εντεταλμένα θεσμικά από το Σύνταγμά μας όργανα, για να λύσουν την υπόθεση. Εάν, λοιπόν, σε αυτό το στάδιο εμείς δώσουμε τη δυνατότητα να βγουν όλα αυτά στο φως, είναι λογικό ότι αυτό το στάδιο της προανακρίσεως, της ανακρίσεως, θα είναι συρραφή». Τέλος, υποστήριξε ότι η υπόθεση των δομημένων ομολόγων δεν είναι σκάνδαλο, αφού ««το σκάνδαλο για να στοιχειοθετηθεί πρέπει να υπάρξει παραβατική κατάσταση, συμπεριφορά. Και για να υπάρξει παραβατική συμπεριφορά, πρέπει να υπάρξει δικαστική απόφαση».

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβήτησε την πολιτική «τζογαρίσματος» των αποθεματικών των Ταμείων, παρεμβαίνοντας χτες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρός του Γ. Παπανδρέου, αντίθετα επιβεβαίωσε ότι αποτελεί μέρος της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας «η αξιοποίηση της περιουσίας (σ.σ. των Ταμείων) να γίνεται με διαφάνεια και ανοιχτούς διαγωνισμούς». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παράνομες πράξεις και επισφαλείς επενδύσεις», «οργανωμένη απόπειρα ελέγχου των αποθεματικών των Ταμείων» και προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης μέσω της «καρατόμησης Ζορμπά». Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαδημητρίου, υποστηρίζοντας πως επί ΝΔ «καταργήθηκε ο εποπτικός και ελεγκτικός μηχανισμός. Δεύτερον, διορίστηκαν νέα συμβούλια στα Ταμεία. Και τρίτον, άρχισε η διαμόρφωση πρακτικών οι οποίες ευνοούσαν την επένδυση σε επικίνδυνα ομόλογα».

Εκ μέρους του ΣΥΝ ο Γ. Δραγασάκης τάχθηκε υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «κάποτε πρέπει να δείξει αυτή η Βουλή ότι είναι υπέρ του ελέγχου των πραγμάτων». Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος στην παρέμβασή του δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα του «τζογαρίσματος» των ασφαλιστικών ταμείων των παλιότερων περιόδων (π.χ. περίοδος 1999-2000). Εκλεισε δε την ομιλία του λέγοντας ότι «η σημερινή Βουλή λειτουργεί κάτω από τον τόνο που της δίνει κυρίως η κυβέρνηση, αλλά και το σύστημα του δικομματισμού», προσθέτοντας ότι «οι εκλογικές αναμετρήσεις που θα γίνουν θα μας δώσουν πολύ καλύτερες ευκαιρίες και δυνατότητες να επικοινωνήσουμε με την κοινωνία».

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΑντιΚΚΕ επίθεση και δημαγωγία

Αχ. Κανταρτζής: Το ΚΚΕ είναι ανοιχτά και διακηρυγμένα αντίπαλος της πλουτοκρατίας και των κομμάτων που την υπηρετούν, από όποια θέση και αν βρίσκονται

Τη δημαγωγία που κινείται στα όρια της αστειότητας επιστρατεύει για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καλύψει τη σύμπλευσή του με την πολιτική της ΝΔ και στο θέμα του «τζογαρίσματος» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Ο Γιώργος Παπανδρέου δε δίστασε να κατηγορήσει από το βήμα της Βουλής το ΚΚΕ για «συχωροχάρτι» στην κυβέρνηση, επειδή ψήφισε «παρών» στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία εμποδίζει να εξεταστεί η πραγματική καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τοποθετούμενος χτες κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου έκανε ευθεία επίθεση στο ΚΚΕ. Οπως είπε «δε σκανδαλοθηρούμε, όπως άκουσα από την κυρία Παπαρήγα προχθές να λέει. Δεν την καταλαβαίνω, δε σας καταλαβαίνω μερικές φορές. Εμμεσα δίνετε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση για μία υπόθεση κλοπής των εργαζομένων και των ασφαλισμένων. Δε σας ενδιαφέρει. Είναι γενικό θέμα καπιταλισμού αυτό; Δεν είναι συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο πρέπει να παλέψουμε και να αγωνιστούμε; Αντίθετα, μπορούμε να ψηφίζουμε στο Σύνταγμα για την άρση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου με την κυβέρνηση. Και αντί για διαφάνεια, ψηφίζετε σήμερα "παρών". Για το ΠΑΣΟΚ είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι σε αυτούς που έπεσαν θύματα λεηλασίας των Ταμείων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, των Ελλήνων φορολογουμένων τελικά, καθώς οι απώλειες από τα δομημένα ομόλογα είναι μεγάλες και πέραν των ασφαλιστικών ταμείων σε επιχειρήσεις που ελέγχονται από το δημόσιο».

Απάντηση στη δημαγωγική τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, λέγοντας ότι «το ΚΚΕ δεν είναι αντι-ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αντι-Νέα Δημοκρατία, είναι ανοιχτά και διακηρυγμένα αντίπαλος της πλουτοκρατίας και των κομμάτων που την υπηρετούν, από όποια θέση και αν βρίσκονται». Παράλληλα, τόνισε ότι «το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε "όχι" στη συγκρότηση εξεταστικών για τη διερεύνηση υποθέσεων. Και για τις υποκλοπές είπαμε "ναι" στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, όπως επίσης και για τη διερεύνηση του σκανδάλου της υπόθεσης SIEMENS. Ποια είναι η ουσία της συγκεκριμένης πρότασης που συζητάμε σήμερα; Το ΚΚΕ εμμένει στην τοποθέτησή του για την ανάγκη συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης». Μάλιστα αναρωτήθηκε «γιατί ουσιαστικά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή θέλει να κρατήσει κλειστό το δρόμο στη διερεύνηση;».

Ο Αχιλλέας Κανταρτζής συνέχισε λέγοντας πως «καταθέσαμε πρόταση νόμου στην προηγούμενη Βουλή. Ζητούσαμε αφ' ενός μεν την επιστροφή όλων κλεμμένων από το 1950 και αφ' ετέρου τη διεύρυνση και της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και την κατοχύρωση και τη διεύρυνση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η πρότασή μας αυτή καταψηφίστηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ. Και θα ήθελα εδώ να ρωτήσω τον κ. Παπανδρέου: Αλήθεια, κύριε Παπανδρέου, η πρότασή μας αυτή για πού αναφέρονταν; Στη Δευτέρα Παρουσία, όπως υποκριτικά και δημαγωγικά ισχυρίζεστε; Οχι, βέβαια. Δεν αναφερόμαστε όταν στην εξουσία θα βρίσκονται εργαζόμενοι και όταν τα μέσα παραγωγής θα ανήκουν στο λαό. Για σήμερα μιλάμε. Σήμερα, που ζούμε σ' αυτό το σύστημα. Σήμερα, που τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έχουν λεηλατηθεί. Ας αφήσει, λοιπόν, και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αυτές τις δημαγωγικές κορόνες, όπως επίσης και τις άλλες, για τη δήθεν σύμπλευση στην Αναθεώρηση του Συντάγματος»!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μέτρα» εκτόνωσης της δυσαρέσκειας

Μέτρα εκτόνωσης της ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας, εξαιτίας της αχαλίνωτης επέλασης της ακρίβειας και της επέκτασης της φτώχειας, αναζητεί απεγνωσμένα η κυβέρνηση, διαπιστώνοντας την παταγώδη αποτυχία των περιβόητων «41 μέτρων».

Η πίεση από τα κάτω είναι τέτοια που υποχρεώνει το κυβερνητικό επιτελείο να προχωρά στη λήψη μέτρων που βρίσκονται «έξω» από τη φιλελεύθερη ιδεολογία και μέχρι πρότινος τα απέρριπτε, όπως η «διατίμηση», ο ορισμός της «αισχροκέρδειας», η «διαπόμπευση» ορισμένων εταιρειών προς παραδειγματισμό, κ.ά. Φυσικά, πρόκειται για μέτρα που είναι εντελώς πρόσκαιρα, καθώς στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να σταθούν για πολύ απέναντι στην ΕΕ και το «κοινοτικό δίκαιο» περί «ελεύθερου ανταγωνισμού». Παρ' όλα αυτά, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε το «πράσινο φως», προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα πως «κάνει ό,τι μπορεί», για να περιορίσει την ακρίβεια, πολύ περισσότερο που δεν προβλέπεται να υποχωρήσει τους επόμενους μήνες. Στο «πνεύμα» αυτό θα κινηθούν τα επιπρόσθετα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, με την απαραίτητη πάντα σύσταση για «υπομονή»...

Την ίδια στιγμή, όμως, βγαίνουν στην επιφάνεια αντικρουόμενες απόψεις για την «ορθότητα» των μέτρων που λαμβάνονται. Στο παρασκήνιο έχουν εκφραστεί «επιφυλάξεις» του Γ. Αλογοσκούφη για μια σειρά μέτρα που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά προς το παρόν, μετά από «άνωθεν» παρέμβαση, δεν έχουν βγει προς τα έξω. Την αντίθεσή του έχει εκφράσει δημόσια μόνο ο υπουργός Τουρισμού Αρ. Σπηλιωτόπουλος: «Δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε πολιτικές όπως η διατίμηση, οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι εφαρμόσιμες, λόγω της συμμετοχής μας στην ΕΕ», δήλωσε, επιλέγοντας τη λύση της «συνεννόησης» με τους επιχειρηματίες του κάθε κλάδου.

Κατηγορηματικά αντίθετος με την άποψη αυτή δήλωσε ο βουλευτής Αρ. Παυλίδης: «Εγώ, δε συμφωνώ. Οταν βρίσκεσαι προ εκτάκτου καταστάσεως, η αυστηρά ιδεολογία πρέπει να προσαρμοστεί στην παρούσα κατάσταση», δήλωσε (στην ΕΡΑ), συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορώ να βλέπω να καλπάζουν οι τιμές και να μένω μόνο στα της ιδεολογίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος, προβλέποντας μάλιστα ότι «μπαίνουμε σε μια πολύ μεγάλη αναμέτρηση». «Εμείς σεβόμαστε τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά θα πρέπει και ο επιχειρηματικός κόσμος να καταλάβει τα όρια του κέρδους με τα όρια της αισχροκέρδειας», «ξέσπασε» (στον «Φλας»).

Πιο «συγκρατημένος» ο υφυπουργός Εξωτερικών Π. Δούκας, υπέδειξε στην κυβέρνηση να «ακούει» τους επιχειρηματίες. «Σωστά είναι τα μέτρα που κάνουμε, ό,τι έχει σκεφτεί κανείς προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε, ακούμε και στους παράγοντες της αγοράς, δεν τα ξέρουμε όλα από μόνοι μας, αλλά είναι πολύ ύπουλος και επικίνδυνος αντίπαλος η ακρίβεια», είπε στον «Αλφα 9,89», διακρίνοντας ένα «ψεγάδι» στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που...«ίσως να μην είναι οι επαρκείς μηχανισμοί που θα θέλαμε».

ΣΥΡΙΖΑ
Αλλαξε τη θέση του, πήγε με το ΠΑΣΟΚ

Αποκαλυπτικός διάλογος του Αχ. Κανταρτζή με τον Φ. Κουβέλη

Ακρως αποκαλυπτική στη χτεσινή συζήτηση η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να δικαιολογήσει την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τη διερεύνηση των επιπτώσεων από το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων.

Ο Αχιλλέας Κανταρτζής θύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ πως στις 25 Ιούνη του 2007, όταν συζητήθηκε πάλι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δομημένα ομόλογα, ο πρόεδρός του, Αλ. Αλαβάνος, την είχε απορρίψει, ζητώντας από το ΠΑΣΟΚ να δεχτεί «μια σε βάθος χρόνου εξέταση», θέτοντας συγκεκριμένους όρους και κατηγορώντας μάλιστα το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «ας μην κάνουμε κομματικό παιγνίδι εδώ μέσα. Ας υπάρξει μια διαφάνεια». Αναρωτώμενος γιατί σήμερα, 11 μήνες αργότερα ο ΣΥΝ υπερψηφίζει την ίδια ακριβώς πρόταση ρώτησε: «Τι άλλαξε και αλλάζετε σήμερα τη θέση σας; Αλλαξε τίποτα; Στην προηγούμενη Βουλή ψηφίσατε κατά της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν έγιναν αποδεκτοί οι όροι που θέσατε».

Απάντηση ανέλαβε να δώσει ο Φώτης Κουβέλης, λέγοντας πως σήμερα «έχουμε δύο δυναμικά μεγέθη, το πόρισμα και την εισαγγελική πρόταση, που μας πείθουν και μας οδηγούν στη βεβαιότητα ότι πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή».

Με δεδομένο ότι τα στοιχεία αυτά που ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ήταν γνωστά πριν 11 μήνες, αλλά σε τίποτε δεν αλλοιώνουν την ανάγκη για εξέταση του συνόλου των επιπτώσεων του «τζογαρίσματος» στα αποθεματικά των Ταμείων, εύλογο ήταν το σχόλιο του Αχ. Κανταρτζή για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ: «Αλλαξαν βεβαίως οι πολιτικές συγκυρίες, άλλαξαν οι πολιτικές διεργασίες, βγήκαν τα σενάρια για δημοσκοπήσεις...»

Είναι μεγάλη η δυσκολία του...

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται, για τις κατηγορίες του Γ. Παπανδρέου εναντίον του ΚΚΕ:

«Κατανοούμε ποια ανάγκη οδήγησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταφύγει σε γελοίες κατηγορίες κατά του ΚΚΕ. Η δυσκολία του είναι μεγάλη. Ενώ έχει ίδια στρατηγική και πολιτική με τη ΝΔ πρέπει να δείξει ότι έχει διαφορές».

Κοινό έργο του δικομματισμού η καταλήστευση των Ταμείων

«Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» η ανακοίνωση - απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην τοποθέτηση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

Οποιος δε συμβαδίζει με τις τακτικές και τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ που εξυπηρετούν τον ένα και μοναδικό στόχο που έχει και δεν είναι άλλος από την ανακατάληψη της εξουσίας, «βαφτίζεται» αυτόματα «δεκανίκι της ΝΔ».

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας τη δημαγωγία του Γ. Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση για την τοποθέτηση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να κρύψει ότι χέρι - χέρι με τη ΝΔ εδώ και πολλές δεκαετίες με την πολιτική που ακολουθούν παραδίδουν τα χρήματα του ελληνικού λαού με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στους «αετονύχηδες» της Σοφοκλέους και στο μεγάλο κεφάλαιο, ισχυρίζεται: «Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από ένα κόμμα που χθες λειτούργησε σαν δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας, στη Συνταγματική Αναθεώρηση και σήμερα επιλέγει να μην υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για εξεταστική στο μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων. Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει».

Το ΠΑΣΟΚ διαβλέποντας ότι ένα μεγάλο τμήμα, ακόμα και των δικών του ψηφοφόρων έχει συνειδητοποιήσει την απόλυτη σύμπλευσή του με τη ΝΔ και το εγκαταλείπει, επιχειρεί μέσα από δημαγωγικές κορόνες να συγκρατήσει τις απώλειές του. Αυτό όμως που πραγματικά ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ είναι ότι η πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φρόντισαν να καταψηφίσουν, θα ανέτρεπε τους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς του και θα αποκάλυπτε ότι η καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων είναι κοινό έργο του δικομματισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ