ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Θεωρεί κοινωνικά δίκαιο να πληρώνουν χαράτσια οι γονείς!

Ανακοίνωση των ΚΟΒ Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ, που καταγγέλλουν την πολιτική της διοίκησης στο θέμα των Βρεφονηπιακών Σταθμών

Προκλητική ήταν η στάση της διοίκησης του Δήμου Ν. Σμύρνης (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), στο θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, αφού όχι μόνο επιμένει στη διατήρηση του χαρατσιού των τροφείων, αλλά επιπλέον, αντί να παίρνει θέση σε συγκεκριμένα προβλήματα, αντιθέτως προχωρά ακόμη και σε συκοφαντίες. Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελία της ΚΟΒ Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ, δηλώνει ξεκάθαρα ότι «η μη ύπαρξη τροφείων είναι κοινωνική αδικία»!

Οι ΚΟΒ Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ καταγγέλλουν, για μια ακόμα φορά, «τη δημοτική αρχή, που στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για την επιβολή τροφείων στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΠΒΣ) και την άρνησή τους να πάρουν πίσω την απόφασή τους. Η αντικειμενική αδυναμία της δημοτικής αρχής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που οφείλεται στην πολιτική "του μακριού χεριού του κράτους" που ακολουθεί, της στερεί τη δυνατότητα ανάπτυξης επιχειρημάτων, ικανών να πείσουν στο ελάχιστο τον εργαζόμενο ότι είναι για την καλυτέρευση της ζωής του».

Δεν έμειναν, όμως, μόνο σε αυτό. Αντί να απαντήσουν, συνεχίζει η ανακοίνωση, «και να πάρουν θέση στα συγκεκριμένα ζητήματα - προβλήματα που τους τέθηκαν (για το πρόγραμμα "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" που βάζει στην κρατική χρηματοδότηση τους ιδιωτικούς ΠΒΣ, για τον "Καποδίστρια 2" που διασπά το ενιαίο της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας, για τη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων 9 δισ. ευρώ), να τι έκαναν:

  • Κατέφυγαν στον αντικομμουνισμό.
  • Αναμάσησαν συκοφαντίες απέναντι στη δημοτική αρχή Νίκαιας.
  • Προσπάθησαν να τσουβαλιάσουν το ΚΚΕ στις ευθύνες που έχουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τις από κοινού αποφάσεις τους σε ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ.
  • Παραδέχτηκαν ότι απέκρυψαν από το πρόγραμμα της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι θα θεσπίσουν τροφεία, την ίδια στιγμή που διατυμπάνιζαν ότι έχουν μηδενικά τροφεία στο δήμο μας.
  • Αποκάλυψαν την πραγματική τους θέση, δηλώνοντας ως εκπρόσωποι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην ΤΑ ότι "η μη ύπαρξη τροφείων είναι κοινωνική αδικία"!
  • Ως γνήσιοι οπορτουνιστές καιροσκόποι, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε φυλλάδιο με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε να μην μπουν τροφεία!».

Ευθύνες, καταλήγει η ανακοίνωση, «έχουν και οι εκπρόσωποι των επίσημων παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν πήραν καμία θέση, σε αντίθεση με τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ (στηρίχτηκε από ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές), ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό των φορέων και των γονιών».

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκο, είχαν χτες οι πρόεδροι των ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφάλειας. Ο Αντ. Σκυλλάκος συμφώνησε με το αίτημά τους για βασικό μισθό 1.300 ευρώ, τονίζοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας όσον αφορά την υπερεργασία, τις υπερωρίες και τη δουλειά στις αργίες. Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε περικοπές και σκληρότερα φορολογικά μέτρα.

Οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στην ανάγκη να καλυφθούν τα οργανικά κενά της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού που αγγίζουν το 40%, να σταματήσει η αποδυνάμωση των Σωμάτων Ασφαλείας με την εκχώρηση νέων αρμοδιοτήτων στις εταιρείες σεκιούριτι και να σταματήσει η έλλειψη αξιοκρατίας στις κρίσεις.

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ: Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 4 τα ξημερώματα σε έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων στη λεωφ. Ποσειδώνος στον Αλιμο. Καταστράφηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ έπαθαν σοβαρές ζημιές άλλα πέντε. Ταυτόχρονα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία σβήστηκε λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική. Στο μεταξύ, ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποίησαν χτες τα ξημερώματα πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για να εξουδετερώσουν αντικείμενο, που είχε εκτιμηθεί ως ύποπτο, έξω από το κτίριο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) στο Νέο Κόσμο.

ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ να επισκεφθεί τον καταδικασμένο τέσσερις φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη Β. Τζωρτζάτο για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Ν» έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς στον προϊστάμενο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Δ. Παπαγγελόπουλο, ώστε ο καταδικασμένος να παρέχει εξηγήσεις για τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο οδηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Εκδηλώσεις Αντιστασιακών

Η ΝΕ Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ και το παράρτημα Καλαμάτας του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ διοργανώνουν, την Κυριακή 3 Αυγούστου και ώρα 11 πμ, στο Ξυλεργοστάσιο της Αρτεμισίας, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μάχη των ανταρτών ενάντια στους Ιταλούς κατακτητές που έγινε σ' αυτό το χώρο, τον Αύγουστο 1943. (Λεωφορείο για την εκδήλωση θα αναχωρήσει από το Δημοτικό Αναψυκτήριο Καλαμάτας - πίσω από το Δημαρχείο - ώρα 9 πμ την Κυριακή). Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των 90 χρόνων του ΚΚΕ, που ήταν ο εμπνευστής, καθοδηγητής και αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

  • Τα παραρτήματα Τρίπολης, Λακωνίας και Μεγαλόπολης της ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ διοργανώνουν, την Κυριακή 3.8.08 και ώρα 11.30 το πρωί, εκδήλωση τιμής για την ιστορική μάχη κατά των Ιταλών κατακτητών, στον Κοσμά Κυνουρίας.
  • Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Φωκίδας διοργανώνει, την Κυριακή 3.8.2008 και ώρα 11.30 πμ, στις Καρούτες Φωκίδας, εκδήλωση τιμής για την επέτειο της ομώνυμης μάχης και τους αθάνατους νεκρούς του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έπεσαν μαχόμενοι, στις 5.8.1944, κατά των ναζί κατακτητών.
  • O Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ (παράρτημα Χίου), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουνού και ο δήμαρχος Ιωνίας διοργανώνουν, την Κυριακή 3 Αυγούστου ώρα 8 μμ, στην πλατεία του χωριού, πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Βίκτωρα Μπιλιράκη, αντιστασιακό μαχητή του ΕΛΑΣ, φυλακισμένου στο Χαϊδάρι που εκτελέστηκε από τις κατοχικές δυνάμεις στις 8.4.1944 στην Καισαριανή.
  • Ο Σύλλογος των Απανταχού Σαϊδονιτών και το Τοπικό Συμβούλιο Σαϊδόνας διοργανώνουν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στη Σαϊδόνα, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2008 και ώρα 11 το πρωί.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μηνυτήρια αναφορά στις «εισπρακτικές εταιρείες»

Παρέμβαση στο θέμα με τις λεγόμενες εισπρακτικές εταιρείες που ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια τους μικροοφειλέτες και τους καταναλωτές έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ). Συγκεκριμένα, ο ΔΣΑ κατέθεσε εγκλήσεις εναντίον συγκεκριμένων φυσικών προσώπων που αναλαμβάνουν έναντι των πελατών τους την είσπραξη οφειλών, καθώς και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου με βάση τη σχετική έρευνα του Συνήγορου του Καταναλωτή από την οποία προκύπτει η ύπαρξη 26 τέτοιων «εισπρακτικών εταιρειών».

Ως γνωστόν, οι «εισπρακτικές εταιρείες» αναλαμβάνουν να εισπράξουν για τράπεζες και επιχειρήσεις οφειλές από καταναλωτές και μικροοφειλέτες και συνήθως προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, απάτη, εκβίαση, απειλή κλπ.

Χαρακτηριστικά, όπως σημειώνουν από το ΔΣΑ, οι εισπρακτικές εταιρείες για να αναγκάσουν τους δανειολήπτες και πιστωτές να πληρώσουν τις οφειλές τους αποστέλλουν εξώδικα και εκδίδουν διαταγές πληρωμής, παρόλο που δεν έχουν τη δικηγορική ιδιότητα, ενώ τους απειλούν ότι θα συμπεριληφθούν στη μαύρη λίστα του «Τειρεσία». Επίσης, όπως αναφέρεται σε μήνυση, ασκούν διαρκή ψυχολογική πίεση όχι μόνο κατά του οφειλέτη, αλλά και κατά των συγγενών του, τηλεφωνώντας τους στον κοινωνικό και επαγγελματικό τους χώρο, προκειμένου η δημοσιοποίηση της οφειλής εν μέσω φίλων και γνωστών να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ