Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Θεωρεί κοινωνικά δίκαιο να πληρώνουν χαράτσια οι γονείς!

Ανακοίνωση των ΚΟΒ Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ, που καταγγέλλουν την πολιτική της διοίκησης στο θέμα των Βρεφονηπιακών Σταθμών

Προκλητική ήταν η στάση της διοίκησης του Δήμου Ν. Σμύρνης (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), στο θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, αφού όχι μόνο επιμένει στη διατήρηση του χαρατσιού των τροφείων, αλλά επιπλέον, αντί να παίρνει θέση σε συγκεκριμένα προβλήματα, αντιθέτως προχωρά ακόμη και σε συκοφαντίες. Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελία της ΚΟΒ Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ, δηλώνει ξεκάθαρα ότι «η μη ύπαρξη τροφείων είναι κοινωνική αδικία»!

Οι ΚΟΒ Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ καταγγέλλουν, για μια ακόμα φορά, «τη δημοτική αρχή, που στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για την επιβολή τροφείων στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΠΒΣ) και την άρνησή τους να πάρουν πίσω την απόφασή τους. Η αντικειμενική αδυναμία της δημοτικής αρχής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που οφείλεται στην πολιτική "του μακριού χεριού του κράτους" που ακολουθεί, της στερεί τη δυνατότητα ανάπτυξης επιχειρημάτων, ικανών να πείσουν στο ελάχιστο τον εργαζόμενο ότι είναι για την καλυτέρευση της ζωής του».

Δεν έμειναν, όμως, μόνο σε αυτό. Αντί να απαντήσουν, συνεχίζει η ανακοίνωση, «και να πάρουν θέση στα συγκεκριμένα ζητήματα - προβλήματα που τους τέθηκαν (για το πρόγραμμα "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" που βάζει στην κρατική χρηματοδότηση τους ιδιωτικούς ΠΒΣ, για τον "Καποδίστρια 2" που διασπά το ενιαίο της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας, για τη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων 9 δισ. ευρώ), να τι έκαναν:

  • Κατέφυγαν στον αντικομμουνισμό.
  • Αναμάσησαν συκοφαντίες απέναντι στη δημοτική αρχή Νίκαιας.
  • Προσπάθησαν να τσουβαλιάσουν το ΚΚΕ στις ευθύνες που έχουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τις από κοινού αποφάσεις τους σε ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ.
  • Παραδέχτηκαν ότι απέκρυψαν από το πρόγραμμα της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι θα θεσπίσουν τροφεία, την ίδια στιγμή που διατυμπάνιζαν ότι έχουν μηδενικά τροφεία στο δήμο μας.
  • Αποκάλυψαν την πραγματική τους θέση, δηλώνοντας ως εκπρόσωποι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην ΤΑ ότι "η μη ύπαρξη τροφείων είναι κοινωνική αδικία"!
  • Ως γνήσιοι οπορτουνιστές καιροσκόποι, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε φυλλάδιο με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε να μην μπουν τροφεία!».

Ευθύνες, καταλήγει η ανακοίνωση, «έχουν και οι εκπρόσωποι των επίσημων παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν πήραν καμία θέση, σε αντίθεση με τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ (στηρίχτηκε από ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές), ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό των φορέων και των γονιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ