Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μηνυτήρια αναφορά στις «εισπρακτικές εταιρείες»

Παρέμβαση στο θέμα με τις λεγόμενες εισπρακτικές εταιρείες που ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια τους μικροοφειλέτες και τους καταναλωτές έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ). Συγκεκριμένα, ο ΔΣΑ κατέθεσε εγκλήσεις εναντίον συγκεκριμένων φυσικών προσώπων που αναλαμβάνουν έναντι των πελατών τους την είσπραξη οφειλών, καθώς και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου με βάση τη σχετική έρευνα του Συνήγορου του Καταναλωτή από την οποία προκύπτει η ύπαρξη 26 τέτοιων «εισπρακτικών εταιρειών».

Ως γνωστόν, οι «εισπρακτικές εταιρείες» αναλαμβάνουν να εισπράξουν για τράπεζες και επιχειρήσεις οφειλές από καταναλωτές και μικροοφειλέτες και συνήθως προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, απάτη, εκβίαση, απειλή κλπ.

Χαρακτηριστικά, όπως σημειώνουν από το ΔΣΑ, οι εισπρακτικές εταιρείες για να αναγκάσουν τους δανειολήπτες και πιστωτές να πληρώσουν τις οφειλές τους αποστέλλουν εξώδικα και εκδίδουν διαταγές πληρωμής, παρόλο που δεν έχουν τη δικηγορική ιδιότητα, ενώ τους απειλούν ότι θα συμπεριληφθούν στη μαύρη λίστα του «Τειρεσία». Επίσης, όπως αναφέρεται σε μήνυση, ασκούν διαρκή ψυχολογική πίεση όχι μόνο κατά του οφειλέτη, αλλά και κατά των συγγενών του, τηλεφωνώντας τους στον κοινωνικό και επαγγελματικό τους χώρο, προκειμένου η δημοσιοποίηση της οφειλής εν μέσω φίλων και γνωστών να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ