ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /24
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κοσμοπλημμύρα στο «Καρατάσιου» από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων

Κορυφώνονται αύριο Σάββατο με την πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Κοσμοπλημμύρα από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησαν χθες το βράδυ στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» με σύνθημα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ, για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" - Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα» και θα κορυφωθούν αύριο Σάββατο με την κεντρική πολιτική συγκέντρωση και ομιλία από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο χώρος πλημμύρισε από χιλιάδες νέους, αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας που έδωσαν το «παρών» στο καθιερωμένο ραντεβού με το ΚΚΕ και τη Νεολαία του, την ΚΝΕ. Στο μεγάλο αντάμωμα με την πολιτική του πρόταση αλλά και την πολιτιστική του διάσταση, που φέτος εξελίσσεται σε χώρο με πολύ μεγαλύτερη έκταση από πέρυσι και φιλοξενεί 4 σκηνές με πλούσιο πρόγραμμα.

Ενδεικτική της ακόμα μεγαλύτερης επιτυχίας που προμηνύεται για τις τριήμερες εκδηλώσεις ήταν η εικόνα της Κεντρικής Σκηνής, όπου κυριολεκτικά επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας ήταν αφιερωμένες στον μεγάλο κομμουνιστή ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Καζάκο, που «έφυγε» από τη ζωή αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη με το έργο του και τη ζωή του. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που ανάμεσα στο πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής παρεμβάλλονταν ηχητικά ντοκουμέντα από αποσπάσματα συνεντεύξεων του Κώστα Καζάκου για τα 40χρονα του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», από απαγγελία του «Επιτάφιου» του Γιάννη Ρίτσου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 9η Μάη στη Θεσσαλονίκη, και από δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές.


ΛΑΜΙΑ
Να μετατραπεί η αγανάκτηση σε οργανωμένη δράση και μαζική κινητοποίηση

Στις εκδηλώσεις που έγιναν την Τετάρτη με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων, μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λαμία, οι οποίες αφιερώθηκαν στη μνήμη του Κώστα Καζάκου. Από νωρίς το απόγευμα, νέοι, εργαζόμενοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας από την πόλη και τη γύρω περιοχή άρχισαν να καταφθάνουν στον χώρο της Πανελλήνιας Εκθεσης για να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών κέντρισαν η Εκθεση για τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο, το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», το Μαθητικό και Φοιτητικό Στέκι, το Στέκι του ΚΕΘΕΑ, ενώ τη δική τους γωνιά είχαν οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Δήμητρα Γεροκούδη, Γραμματέα της ΤΟ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία με την Μελίνα Κανά και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη.

Στην πολιτική συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και η νεολαία τόσο στη Φθιώτιδα όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Στάθηκε ιδιαίτερα στην εκτίναξη της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, σε προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην τραγική κατάσταση των δημόσιων δομών Υγείας, π.χ. στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς επίσης και σε προβλήματα που ταλαιπωρούν τον λαό της Φθιώτιδας, όπως η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Καταδίκασε τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, καλώντας τη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό να βγάλουν συμπεράσματα για τις αιτίες που γεννούν τα βάσανά τους, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και με τον αγώνα τους να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

«Προχωράμε μαζί! Δίνουμε δύναμη στον αγώνα για τα δικαιώματα της νεολαίας, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού μας που στενάζει κάτω από το βάρος των προβλημάτων που του έχουν φορτώσει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και οι διαχειριστές του, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου.

Προχωράμε μαζί! Με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, με πίστη στο δίκιο των πολλών, των αδικημένων, που παράγουν τον πλούτο και τον αρπάζει μια χούφτα εκμεταλλευτών που κουμαντάρουν τη χώρα.

Μαζί αντιπαλεύουμε κάθε λογής δυσκολίες και τραβάμε μπροστά, ανοίγουμε τον δρόμο για έναν νέο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση και αδικία, για να ζήσουν οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους με σύγχρονα δικαιώματα, δουλειά σε ανθρώπινες συνθήκες, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν αναβαθμισμένη Παιδεία και Υγεία, χωρίς ανεργία, φτώχεια, ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Τα λόγια της ηρωικής μορφής του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη που δολοφονήθηκε από το αστικό κράτος πριν από 70 χρόνια είναι διαχρονικά, επίκαιρα και είναι τιμή και περηφάνια για τον καθένα και την καθεμιά που αγωνίζεται για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό", που φέτος στολίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ», σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος.

Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Στάθηκε επίσης στην πολύτιμη πείρα που βγαίνει μέσα από το καμίνι της ταξικής πάλης και τους αγώνες σε μια σειρά χώρων δουλειάς, όπως στη ΛΑΡΚΟ, και τον μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης, στην COSCO, στη «Μαλαματίνα» και αλλού, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η αγανάκτηση να μετατραπεί σε οργανωμένη δράση. Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Ολοι οι άνθρωποι της δουλειάς επιβάλλεται να βρούνε τη δύναμη να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους, να δυναμώσει η προσπάθεια για την οργάνωση, τον συντονισμό της δράσης, την κοινωνική συμμαχία, για να αναπτυχθεί σε ανώτερο επίπεδο ο συλλογικός αγώνας. Να γυρίσουν την πλάτη στα ψευτοδιλήμματα που προβάλλονται στο όνομα των "έκτακτων καταστάσεων", μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης, της πανδημίας ή του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να μην περάσει η λεγόμενη κοινωνική συναίνεση, της υποταγής.

Δίνουμε τη δική μας απάντηση. Το ΠΑΜΕ δίνει σκληρή μάχη, εκατοντάδες συνδικάτα προετοιμάζουν πανελλαδική απεργία και στρατευόμαστε όλοι μας, με σχέδιο, με κλιμάκωση, να δημιουργηθούν νέες εστίες αντίστασης, να "οργώσουμε" τους χώρους δουλειάς, να δυναμώσει πολύμορφα η πάλη».

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Μαρίνος απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για την ανατροπή της βαρβαρότητας και για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού και σημείωσε:

«Ο καπιταλισμός δεν είναι παντοδύναμος, δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις αντιθέσεις και τα αδιέξοδα που τον διαπερνούν.

Η εργατική τάξη, η πρωτοπόρα δύναμη της κοινωνίας με τους συμμάχους της μπορούν να τον ανατρέψουν, να χτίσουν τη δική τους κοινωνία, τη σοσιαλιστική κοινωνία.

Στη θέση της εξουσίας των λίγων, της εξουσίας του κεφαλαίου, η εργατική, λαϊκή εξουσία.

Στη θέση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

Στη θέση της καπιταλιστικής αναρχίας και του κριτηρίου του κέρδους, ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός και το κριτήριο της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών.

Σε αυτόν τον δρόμο μπορεί να εξαλειφθούν η ανεργία και η υποαπασχόληση, να εξασφαλιστούν το δικαίωμα στη δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, λαϊκή στέγη, δωρεάν και αναβαθμισμένη Υγεία και Παιδεία, ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας και του λαϊκού αθλητισμού, σύγχρονες υποδομές, προστασία του περιβάλλοντος, ειρήνη και συνεργασία με τους άλλους λαούς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα πιο αποφασιστικά, όλες οι δυνάμεις στη μάχη».


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Από τις στάχτες των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην ελπίδα της κοινής πάλης των λαών

Η Μικρασιατική Καταστροφή και το δράμα των προσφύγων της Θεσσαλονίκης μάθημα Ιστορίας για το σήμερα και το αύριο

Ενα από τα πρώτα σημεία που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι η Κεντρική Εκθεση του Φεστιβάλ που επιμελήθηκε η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Με τίτλο «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: Από τις στάχτες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εγκλημάτων... Στην ελπίδα της κοινής πάλης των λαών...!», η Εκθεση επιχειρεί να ρίξει φως στο σημαντικό αυτό γεγονός, ενώ συνοδεύεται με την πρώτη κυκλοφορία της έκδοσης της «Σύγχρονής Εποχής» με τίτλο «Αλήθειες & ψέματα για τον καπιταλισμό. 1. Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», σε επιμέλεια της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η Εκθεση χωρίζεται σε 3 ενότητες και περιλαμβάνει επίσης το χρονολόγιο των γεγονότων, εκθέματα με μικρασιατικές φορεσιές, οθόνες στις οποίες προβάλλονται πλάνα εποχής, από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως και τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα εικαστικό έργο εμπνευσμένο από το δράμα των προσφύγων στο τότε και στο σήμερα και πλαισιώνεται από την προβολή της σύγχρονης δράσης του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η προσφυγική ιστορία της Θεσσαλονίκης, ένα από τα στοιχεία που έχουν σμιλέψει τη σύγχρονη ταυτότητά της, αναδεικνύεται μέσα από τον χάρτη εποχής που καταγράφει τις γειτονιές της πόλης όπου εγκαταστάθηκαν το διάστημα 1922 - 1924 οι περίπου 130.000 πρόσφυγες από τη Μ. Ασία.


Οι ενότητες, με τους τίτλους «Από την καπιταλιστική ανάπτυξη, στο σφαγείο των λαών», «Στα βάθη της Ασίας για τα κέρδη της ελληνικής αστικής τάξης», «Την πατρίδα μ' άχασα, άκλαψα και πόνεσα» και, τέλος, «Ολόκληρη η κοινωνία χωρίζεται σε δύο μεγάλα αντίπαλα στρατόπεδα», βοηθούν ώστε ο επισκέπτης να έρθει σε επαφή με τα ιστορικά γεγονότα, από μια διαφορετική ματιά απ' ό,τι συνήθως, εστιάζοντας σε κρίσιμα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή, τα οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα σε συνθήκες ιμπεριαλιστικών πολέμων και έντασης των ανταγωνισμών ανάμεσα στις αστικές τάξεις της περιοχής και διεθνώς.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις ξεκίνησαν χτες από νωρίς το απόγευμα, με επισκέπτες όλων των ηλικιών και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες του Φεστιβάλ. Οι επισκέπτες καλούνται στην ολοκλήρωση της ξενάγησης να συμπληρώσουν ένα ψηφιακό ερωτηματολόγιο σχετικά με την Εκθεση.


ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Το ΚΚΕ στην πρωτοπορία για την ανάπτυξη των σύγχρονων εργατικών αγώνων

Από τη χτεσινή συζήτηση στο Στέκι Νέων Εργαζομένων
Από τη χτεσινή συζήτηση στο Στέκι Νέων Εργαζομένων
Στο Στέκι Νέων Εργαζομένων, στο επίκεντρο βρέθηκε η συζήτηση με τίτλο «Συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να μπουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες μας». Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», ο οποίος μίλησε για τον ηρωικό απεργιακό αγώνα που δίνουν για δεύτερο μήνα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης κόντρα στο μπλοκ εργοδοσίας, κυβέρνησης και μηχανισμών καταστολής, ο Νίκος Τσανετής, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ), ο οποίος αναφέρθηκε στην πείρα του αγώνα των μεταλλωρύχων και στο νέο μέτωπο που άνοιξε με την απόλυση 92 εργαζομένων από το μεταλλείο της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, ο Αντώνης Καναβάρης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πείρα του αγώνα των εργαζομένων της «e-food», και η Νεκταρία Παπαδούλη, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΚΚΕ, η οποία παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ, τη μόνη ελπιδοφόρα για να έρθουν στο προσκήνιο και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Στον χώρο λειτουργεί έκθεση με θέμα «Με το ΚΚΕ - "Ασπίδα" για το σήμερα, ελπίδα για το αύριο». Μέσα από αυτή παρουσιάζονται ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εμπλοκή της χώρας μας και οι επιπτώσεις για τον λαό, και αναδεικνύεται ότι για τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τις αμερικανοΝΑΤΟικές ανάγκες δαπανώνται πολλά δισ. ευρώ την ίδια ώρα που μειώνονται οι δαπάνες για τα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η χρηματοδότηση στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, τα επιδόματα για τους ανέργους, δεν δίνονται χρήματα για αντισεισμικά - αντιπλημμυρικά - αντιπυρικά έργα, σχολικές υποδομές κ.ά., έργα αναγκαία για τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Φωτίζεται το γεγονός ότι η ακρίβεια που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα συνδέεται με την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, ότι οι ανάγκες του λαού έρχονται πάντα πίσω από την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τεκμηριώνεται το πώς με συνέπεια και συνέχεια όλες οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα που τσακίζουν τον λαό, υπηρετώντας το καπιταλιστικό σύστημα και τους νόμους του. Αλλά και το ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει ως προϋπόθεση την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συζήτηση θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».


Στέκια και Γωνιές με πλούσιο πρόγραμμα που μαγνητίζει το ενδιαφέρον

Τα Στέκια, με τις εκθέσεις και τις Γωνιές τους, αποτέλεσαν τον πρώτο σταθμό για πολλούς από τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, ενώ τα «πηγαδάκια» από νέους κράτησαν μέχρι αργά στα διάφορα σημεία του «Καρατάσιου».

Πιστοί στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει, οι λιλιπούτειοι επισκέπτες του Φεστιβάλ γέμισαν από νωρίς το απόγευμα με παιδικά γέλια και φωνές τον παιδότοπο και τη Γωνιά των φίλων του «Κόκκινου Αερόστατου», όπου το πρόγραμμα περιείχε ενδιαφέροντα ομαδικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια και δραστηριότητες, όπως φυσικά και μπόλικο χορό. Οι μεγαλύτεροι από αυτούς μαγνητίστηκαν από τον τοίχο αναρρίχησης και το επιδαπέδιο σκάκι που βρίσκονταν στο διπλανό Στέκι, Αθλητισμού - Κατά των ναρκωτικών, όπου πραγματοποιήθηκαν επίσης επίδειξη πυγμαχίας και τουρνουά σκάκι.

Στο Μαθητικό Στέκι, την πρώτη μέρα τα μέλη και οι φίλοι των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ απόλαυσαν χορευτικές επιδείξεις από την Ομάδα Μελέτης και Διάδοσης του Μικρασιατικού Πολιτισμού «Ανατολής Ιχνη», συμμετείχαν σε workshop επίδειξης πρώτων βοηθειών από γιατρό και διασκέδασαν με τους Rast Maqam επί σκηνής.

Στη διάρκεια της βραδιάς περιηγήθηκαν στη διαδραστική έκθεση με θέμα «Με τη δύναμη της γνώσης μπορούμε να γνωρίσουμε τον κόσμο, με τη δύναμη της οργάνωσης μπορούμε να τον αλλάξουμε», η οποία εξελισσόταν με ένα μεγάλο τρισδιάστατο βιβλίο, μια διαδραστική οθόνη και τρίλιζα με φωτογραφίες, συνθήματα και στιγμιότυπα από δράσεις και γεγονότα του τελευταίου 1,5 χρόνου, όπως οι μαθητικές κινητοποιήσεις, δράσεις και παρεμβάσεις των μαθητών με αφορμή τη δολοφονία του νεαρού Αλκη κ.λπ.


Το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου απασχολεί και άλλες πτυχές του Φεστιβάλ. Σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, φιλοξενείται και φέτος εικαστική έκθεση με θέμα τις επιπτώσεις του πολέμου. Στην έκθεση συμμετέχουν με ζωγραφικά έργα, ψηφιακές εκτυπώσεις, ποιήματα και animation εικαστικοί της πόλης και φοιτητές του Εικαστικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Επίσης, πτυχές της έκθεσης του Φοιτητικού Στεκιού αφορούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας, καθώς και άλλα ζητήματα που προβληματίζουν σήμερα τους νέους, όπως το τι κρύβεται πίσω από το καθηλωμένο λαϊκό εισόδημα και την ακρίβεια, τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τη βία κατά των γυναικών κ.λπ., προβάλλοντας την κοινωνία για την οποία παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Στο Στέκι Νέων Γυναικών πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Αθανασία Χατζή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος, καθώς και με φοιτήτριες, με θέμα «Γίνε εσύ η πρωταγωνίστρια της ζωής σου».

Στον χώρο του Φεστιβάλ λειτουργεί Γωνιά για τους νέους στρατευμένους, ενώ φιλοξενούνται επίσης σταντ του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «Αργώ» και του ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας», καθώς και περίπτερα της ΕΔΥΕΘ, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Αξέχαστες συναυλίες και γλέντια

Στην κορύφωση της βραδιάς, στις σκηνές του Φεστιβάλ επικράτησε το αδιαχώρητο, με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να κλείνει το πρόγραμμα με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Νωρίτερα παρουσιάστηκε αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με τον Γιώργο Αετόπουλο και τον Κώστα Καρμπά, ενώ το πρόγραμμα της Λαϊκής Σκηνής άνοιξε με αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή, με τον Βασίλη Κασούρα, και συνεχίστηκε μέχρι αργά με γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Τα «εγκαίνια» της Φοιτητικής Σκηνής στη Θεσσαλονίκη έκαναν οι «Σε+ Με πατιρντί» και συνέχισαν με ένα εκρηκτικό hip hop live οι «Λόγος απειλή» - LOBO - Tiny jackal, ενώ ακολούθησε ένα μεγάλο γλέντι με την Ιουλία Καραπατάκη.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ