ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2023
Σελ. /40
ΥΓΕΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Δεν πάει άλλο! Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλο τον λαό!
  • Σε αγωνιστικό συντονισμό Εργατικά Κέντρα, σωματεία και φορείς από τα νησιά
  • Παναιγαιακή κινητοποίηση στην Αθήνα στις 6 Νοέμβρη

Στους δρόμους βγάζουν τους νησιώτες τα οξυμένα προβλήματα στις δομές Υγείας, τα ερειπωμένα νοσοκομεία, τα ξεχαρβαλωμένα Κέντρα Υγείας και η καθημερινή αναμέτρηση με την αδυναμία πρόσβασης ακόμα και σε απλές ιατρικές πράξεις.

Το «δεν πάει άλλο» είναι αυτό που κυριαρχεί στους κατοίκους των νησιών, αφού δεν αντέχουν πια με τις ανύπαρκτες δομές Υγείας που έχουν οδηγήσει και στις απανωτές τραγωδίες τα τελευταία χρόνια, όπως με τον θάνατο του βρέφους στον Πολιχνίτο Λέσβου, όπου δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου για το ΚΥ κ.ο.κ.

Απέναντι σε αυτήν τη ζοφερή κατάσταση, ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στα νησιά του Αιγαίου την Πέμπτη 2 Νοέμβρη και κορύφωση της δραστηριότητας με παναιγαιακή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, σωματεία και μαζικοί φορείς που συντονίζουν τον αγωνιστικό τους βηματισμό.

Ηδη έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων και φορέων σε Σάμο και Χίο, αντίστοιχη πρωτοβουλία παίρνουν μαζικές οργανώσεις σε Ρόδο και Ικαρία, ενώ πραγματοποιήθηκε και παναιγαιακή διαδικτυακή σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σάμου, όπου συμμετείχαν Εργατικά Κέντρα, Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία των νησιών κ.ά.

«Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες», είναι το σύνθημα - διεκδίκηση που βρίσκεται στην προμετωπίδα των σωματείων τα οποία συντονίζονται στις κοινές δράσεις και στην αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα.

Ενώ εκφράζοντας την απόγνωση και την αγανάκτηση των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων ξεκαθαρίζουν:

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

«Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Διαδηλώνουμε στην Αθήνα και στα νησιά μας! Απαιτούμε λύσεις τώρα!».

Το κοινό πλαίσιο πάλης αναλύει την απαράδεκτη κατάσταση στον τομέα της Υγείας στα νησιά, τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Η κυβέρνηση προκαλεί όταν έχει ως μοναδική μέριμνα να υπάρχουν γιατροί μόνο για τη σεζόν και τους τουρίστες! Που δεν προκηρύσσει θέσεις για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία. Που μας βγάζει τις στατιστικές και τους μέσους όρους της ΕΕ, αγνοώντας ότι η χώρα μας είναι νησιωτική, με λειψά και πανάκριβα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, με υπέργηρα πλοία και εξαντλημένα πληρώματα. Είναι πρόκληση να μας προπαγανδίζουν ως λύση την τηλεϊατρική, δηλαδή τον συμβιβασμό ότι δεν θα έχουμε γιατρούς.

Η κυβέρνηση προκαλεί όταν δεν παίρνονται μέτρα υγείας και ασφάλειας από την εργοδοσία, όταν δεν υπάρχουν επιθεωρητές Εργασίας. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε ως κανονικότητα τα εργατικά "ατυχήματα".

Με τις πολιτικές τους είτε μας σπρώχνουν στους ιδιώτες και στα "κοράκια" της ιδιωτικής Υγείας, είτε μας καταδικάζουν το 2023 να ζούμε χωρίς περίθαλψη.

Δεν συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει τον λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Ερχόμαστε στην Αθήνα και απαιτούμε λύσεις τώρα!

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών, με γενναία κρατική χρηματοδότηση».

Αναλυτικά οι διεκδικήσεις των σωματείων και των φορέων:

Για τα νοσοκομεία να υπάρχουν:

  • Ολες οι αναγκαίες κλινικές με τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών. Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων. Η κυβέρνηση να ανακοινώσει προσλήψεις για όλες τις ειδικότητες και για όλες τις θέσεις. Το να προκηρύσσεται μια θέση ενώ τα κενά είναι π.χ. 5, αποθαρρύνει τους γιατρούς να έρχονται στα νησιά.
  • Κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες.
  • Ολο το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) να είναι μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Νοσοκομεία με πλήρη εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, να έχουν τη δυνατότητα πρόληψης και θεραπείας στο νησί, χωρίς οι ασθενείς να δίνουν μια περιουσία. Νοσοκομεία ικανά να στηρίξουν άμεσα βαριές περιπτώσεις, έχοντας επάρκεια σε ΜΕΘ αλλά και ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας).

Για τα Κέντρα Υγείας:

  • Δίκτυο Κέντρων Υγείας που να καλύπτουν πλήρως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Περιφερειακά Ιατρεία, παραρτήματα των ΚΥ, στελεχωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες, με παθολόγους και νοσηλευτές.
  • Σύνδεση των ΚΥ με τους χώρους κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας (γιατροί Εργασίας, σχολίατροι, αθλίατροι).
  • Οικογενειακοί γιατροί και παιδίατροι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΚΥ (που θα παρακολουθούν όλα τα μέλη της οικογένειας).
  • Επιδημιολογικές μελέτες καθώς και μελέτες για τη νοσηρότητα που οφείλονται σε τοπικούς νοσογόνους παράγοντες.
  • Ειδικευμένοι γιατροί για όσους ασθενείς κάνουν χρήση των ιαματικών λουτρών.
  • Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωριά.

Για το ΕΚΑΒ:

  • Να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος επείγουσας βοήθειας, έτσι που να καλύπτει κάθε επείγον περιστατικό. Ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Για την Πρόνοια:

  • Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.
  • Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους (χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές), με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
  • Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.

Για την Πρόληψη:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.
  • Συστηματικοί εμβολιασμοί με ευθύνη του κράτους για όλα τα παιδιά.
  • Προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες.
  • Επαναφορά για όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως του επιδόματος τοκετού.
  • Στελέχωση Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρήσεων Εργασίας στα νησιά με τακτικούς ελέγχους.
  • Γιατροί Εργασίας σε όλους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Λήψη όλων των μέτρων υγείας και ασφάλειας σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς.
Τα σωματεία και οι φορείς που συντονίζονται

Εργατικά Κέντρα: Παλλεσβιακό, Ν. Σάμου, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου. ΝΤ ΑΔΕΔΥ: Σάμου, Χίου, Λήμνου.

Σύλλογοι - Σωματεία - Ενώσεις:

Λέσβος: Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Οικοδόμων, Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου.

Σάμος: Εργαζομένων ΓΝ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου, Δασκάλων & Νηπιαγωγών, Τεχνικών ΔΕΗ - ΚΗΕ Σάμου - Ικαρίας, Παράρτημα ΠΜΣ, Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου & Ικαρίας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου, Συνταξιούχων Σάμου, Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος, Προοδευτική Κίνηση Γυναικών (μέλος ΟΓΕ), Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Ομόνοια».

Ικαρία - Φούρνοι: Οικοδόμων, Εργαζομένων στους Δήμους, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εκπαιδευτικών ΠΕ, Ενωση Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας, Αυτοαπασχολούμενων - ΕΒΕ Ικαρίας, Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος ΟΓΕ), Ομάδα Γυναικών Αγ. Κηρύκου (μέλος ΟΓΕ).

Κως: Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Συνταξιούχων, Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ).

Χίος: Εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο, ΟΤΑ, Δασκάλων & Νηπιαγωγών «Αδ. Κοραής», Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιούχων ΕΦΚΑ.

Λήμνος: Παράρτημα Παλλεσβιακού ΕΚ, Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου, Εργαζομένων ΟΤΑ, Οικοδόμων, ΕΛΜΕ, Εκπαιδευτικών ΠΕ, Εμπορικός Σύλλογος, Συνταξιούχων.

ΛΕΣΒΟΣ
Ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους οι κάτοικοι του Πολιχνίτου για το ΚΥ

Η Επιτροπή Αγώνα συνεχίζει τον αγώνα και συμμετέχει στην κάθοδο στην Αθήνα

Από τις μεγάλες κινητοποιήσεις για το ΚΥ Πολιχνίτου
Από τις μεγάλες κινητοποιήσεις για το ΚΥ Πολιχνίτου
Ξεχωριστό τόνο στις κινητοποιήσεις των νησιωτών δίνουν οι κάτοικοι που οργανώνονται σε πόλεις και χωριά, διεκδικώντας μέτρα για την ίδια την επιβίωσή τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Πολιχνίτου Λέσβου, όπου έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα για το Κέντρο Υγείας, με οργάνωση μεγάλων κινητοποιήσεων μετά τον θάνατο του βρέφους 8 μηνών.

Για την πείρα των κινητοποιήσεων αυτών, και για τη συνέχεια που δίνεται, μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Συκάς εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Στήριξης του ΚΥ Πολιχνίτου.

* * *

-- Πότε συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αγώνα και ποιος ο σκοπός της;

-- Η Επιτροπή Αγώνα Στήριξης του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, μετά το θλιβερό γεγονός του θανάτου ενός βρέφους 8 μηνών. Ηταν σοκαριστικό ότι τον 21ο αιώνα ένα βρέφος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο ΚΥ, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο, έστω κι αν δεν ήταν αυτή η αιτία του θανάτου του. Η Εθελοντική Ομάδα της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου (σχηματίστηκε μετά την πυρκαγιά των Βατερών το καλοκαίρι του 2022) συγκάλεσε συνέλευση και εκεί σχηματίστηκε η Επιτροπή. Μέσα από τη συνέλευση καταλήξαμε στα αιτήματά μας: Στην κατεύθυνση της διεκδίκησης ολοκληρωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Με ασθενοφόρα με πλήρωμα από εξειδικευμένο προσωπικό 24 ώρες το 24ωρο. Πλήρη εργαστηριακό και διαγνωστικό εξοπλισμό.

-- Τι ανταπόκριση υπάρχει από τον λαό του χωριού και των γύρω χωριών στις διεκδικήσεις;

-- Παρά τα σκαμπανεβάσματα, σε γενικές γραμμές οι κάτοικοι συμμετέχουν ενεργά, είτε με διαμαρτυρίες είτε με συμμετοχή σε απεργίες (όπως τον Μάρτιο του 2022) που έχουν ως αιτήματα τη βελτίωση των υποδομών και των δομών Υγείας. Η συμμετοχή έρχεται ως απάντηση στην ανάγκη για άμεση λύση του προβλήματος, καθώς έχει συμβεί σε όλους μας να μεταφέρουμε έναν άνθρωπο με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας, ακόμα και σε καρότσα αγροτικού - προβλήματα που συζητάει διαρκώς ο κόσμος και για τα οποία υπάρχει κρατική αδιαφορία.

-- Σημαντικό στοιχείο είναι και ο συντονισμός της δράσης σας με άλλους φορείς;

-- Εχουμε μεταφέρει τα αιτήματά μας στην κυβέρνηση, χωρίς να έχουμε πάρει απάντηση. Επίσης έχουμε καλέσει όλα τα κόμματα να πάρουν θέση για τα προβλήματά μας, πλην των φασιστικών μορφωμάτων. Ωστόσο, κυρίως στοχεύουμε να συντονίσουμε τη δράση μας με όλες τις περιοχές του νησιού μας (Κέντρα Υγείας Αντισσας, Καλλονής και Πλωμαρίου) που έχουν αντίστοιχα προβλήματα, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυναμική και την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε. Επίσης, προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με άλλες περιοχές που έχουν τα ίδια προβλήματα (π.χ. Μαντούδι Εύβοιας). Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι τα σωματεία στη δημόσια Υγεία, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, έχουν σταθεί δίπλα μας.

-- Οι ελλείψεις στην Υγεία είναι πράγματι επικίνδυνες. Είναι όμως το μόνο ζήτημα που θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους;

-- Οπως προαναφέρθηκε, οι ελλείψεις στην Υγεία βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας. Φυσικά και δεν είναι τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως περιοχή. Η πυρκαγιά των Βατερών κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα ελαιώνα, διαλύοντας την ήδη επιβαρυμένη παραγωγική δομή της περιοχής. Εχει δοθεί ένα μέρος της αποζημίωσης και με καθυστέρηση 9 μηνών. Αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει. Βασικές υποδομές λειτουργούν σε ακατάλληλα κτίρια ή θα κλείσουν τα επόμενα χρόνια, όπως ο παιδικός σταθμός, που δεν έχει ένα τετραγωνικό μέτρο αυλής, ή τα ΕΛΤΑ, που αποσύρονται, με σκοπό να υπάρχει ένα κατάστημα ανά δήμο. Χωρίς υποδομές και στήριξη δεν μπορεί να μείνει νέος κόσμος. Ολα αυτά αποτυπώνονται στην εγκατάλειψη των χωριών μας και στην πληθυσμιακή συρρίκνωση. Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγα χρόνια θα αποτελούν οικισμούς φαντάσματα.

-- Πώς θα συνεχίσετε τις διεκδικήσεις σας;

-- Η Επιτροπή κατηγορήθηκε από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους ότι ήταν μια κίνηση ...προεκλογική. Βέβαια, αυτοί που τα λένε αυτά στην ουσία κατηγορούν τους ίδιους τους κατοίκους, που φώναξαν την αγωνία τους για τα προβλήματα στις δομές Υγείας και συγκρότησαν την Επιτροπή. Τώρα λοιπόν που οι εκλογές τελείωσαν, είναι και η ώρα να λυθούν τα προβλήματά μας, καθώς πλέον δεν υπάρχει αυτό το επιχείρημα από την κυβέρνηση. Βαρεθήκαμε να ακούμε αόριστες δεσμεύσεις. Ολα αυτά που μας στερούν, τα έχουμε πληρώσει μέσα από τις ασφαλιστικές μας εισφορές και δεν τα διεκδικούμε απλά, τα απαιτούμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, οργανωμένοι μόνοι μας, και όχι απλά δεν θα σταματήσουμε, αλλά θα γίνουμε πολύ περισσότεροι. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δράσεις που γίνονται σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως η παναιγαιακή κινητοποίηση στην Αθήνα, στο υπουργείο Υγείας, στις 6 Νοέμβρη.

Η Ικαρία εκπέμπει SOS!

«Αρνούμαστε το "πάμε κι όποιος ζήσει"» διαμηνύουν οι Ικαριώτες

Από την κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2021 στο υπουργείο Υγείας
Από την κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2021 στο υπουργείο Υγείας
Δύο χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που οι Ικαριώτες κατέβηκαν για να διαδηλώσουν στην Αθήνα, στο υπουργείο Υγείας, μεταφέροντας στην τότε κυβέρνηση τις διεκδικήσεις τους για ουσιαστική ενίσχυση των δομών Υγείας, «από το Φανάρι μέχρι τον Πάπα και τη Χρυσομηλιά», για μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους ώστε να καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες.

Και από τότε μέχρι σήμερα, προστίθενται ακόμα περισσότεροι λόγοι για νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς τους, αφού διαρκώς είναι αντιμέτωποι με την υποβάθμιση και την απαξίωση.

Στο φόντο αυτό, τραγική ήταν η αντιμετώπιση καρκινοπαθούς, όταν κλήθηκε να υπογράψει ...δήλωση ότι αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη «για οποιαδήποτε επιπλοκή», για ό,τι συμβεί, λόγω της έλλειψης προσωπικού! Το έντυπο έγραφε χαρακτηριστικά: «Η ασθενής ενημερώθηκε για την απουσία παθολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο και αφού ενημερώθηκε για τις πιθανές επιπλοκές, επιμένει να της χορηγηθεί το φάρμακο παρά την έλλειψη ειδικότητας ευθύνης παθολόγου - αιματολόγου».

Γι' αυτό άλλωστε εδώ και πολύ καιρό σύλλογοι, φορείς, συνδικάτα και πλήθος πολιτών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας στο νησί της Ικαρίας.

Οπως σημειώνει η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων, η κατάσταση όλο και χειροτερεύει, ενώ προειδοποιεί ότι «το προδιαγεγραμμένο έγκλημα είναι προ των πυλών».

Αναλυτικά, εξηγεί η Ενωση:

«Το Νοσοκομείο στον Αγιο Κήρυκο εξακολουθεί να μην έχει βασικές ειδικότητες, όπως χειρουργό. Αναισθησιολόγος υπάρχει μόνο τις μισές μέρες του μήνα. Ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί εδώ και μήνες. Δεν υπάρχει τμήμα αιμοδοσίας, ενώ από τις πέντε ειδικότητες Γενικής Ιατρικής υπάρχουν μόνο δύο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στις εφημερίες.

Στην περιοχή των Ραχών η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, αφού η μοναδική γιατρός, του κατά τ' άλλα Πολυδύναμου Ιατρείου Ραχών, αναγκάζεται να πηγαίνει σε εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, αφήνοντας ακάλυπτη μια τεράστια περιοχή, με χιλιάδες κατοίκους.

Ο Μαγγανίτης και το Καρκινάγρι δεν έχουν αγροτικό γιατρό, στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου υπάρχουν μόνο ένας παθολόγος κι ένας αγροτικός γιατρός ενώ το ακτινολογικό μηχάνημα συνεχίζει να βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι απλά περιστατικά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στο νησί, με συνέπεια οι αεροδιακομιδές να είναι συχνές, ενώ πολλοί από εμάς αναγκαζόμαστε να ταξιδεύουμε στην Αθήνα ακόμα και για απλές εξετάσεις που μας κοστίζουν ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και φυσικά πολλά χρήματα αφού τα εισιτήρια είναι πανάκριβα.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, με δυναμικές κινητοποιήσεις, με διαμαρτυρίες, με εκδηλώσεις ενημέρωσης, με επικοινωνία με όλους τους υπεύθυνους, το μόνο που λάβαμε ήταν ψέματα, ειρωνείες και απειλές».

Οι γονείς ξεκαθαρίζουν: «Αρνούμαστε να συμφωνήσουμε στο "πάμε κι όπου βγει, πάμε κι όποιος ζήσει". Δεν ανεχόμαστε να παίζονται οι ζωές οι δικές μας και των παιδιών μας κορόνα - γράμματα.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε τα αυτονόητα για την υγεία μας εν έτει 2023, οργανώνουμε τα βήματά μας, με επόμενο σταθμό την παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Υγείας στις 6 Νοέμβρη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ