Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ - ΟΓΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
Διεκδίκησαν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή

Παιδικούς σταθμούς σύγχρονους και δωρεάν για όλα τα παιδιά απαίτησαν με τη χτεσινή τους κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων Παιδικών Σταθμών των δήμων Αθήνας, Ν. Ιωνίας, Ζωγράφου και Αγίας Παρασκευής, καθώς και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής απηύθυνε η Τάνια Ελευθερίου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό. Επισήμανε ότι μέσα στις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια περιλαμβάνεται και η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς. Σημείωσε ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι, η πλειοψηφία των οποίων δουλεύει με ελαστικές μορφές εργασίας και κάθε χρόνο ζει με την αγωνία αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις.

Την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που μετατρέπει την Προσχολική Αγωγή από υποχρέωση του κράτους σε ευθύνη της κάθε οικογένειας και «πολυτέλεια», για την οποία οι γονείς πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, κατήγγειλε η Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της ΟΓΕ.

Στα ...αζήτητα του προγράμματος επενδύσεων της Περιφέρειας βρίσκεται η κατασκευή παιδικών σταθμών, σχολίασε παίρνοντας το λόγο ο Ευάγγελος Καζάκος, από τον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κ. Πουλάκη, ο οποίος λίγο πολύ αναρωτήθηκε γιατί διαμαρτύρονται οι φορείς, αφού φέτος μοιράστηκαν περισσότερα voucher από το πρόγραμμα που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του υπουργείου, η Χρ. Σκαλούμπακα κατήγγειλε στους συγκεντρωμένους ότι ο αποκλεισμός από την Προσχολική Αγωγή δεν αφορά μόνο τα 65.000 παιδιά που δεν έγιναν δεκτά στο πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, από το σύνολο των παιδιών προσχολικής ηλικίας ούτε τα μισά δεν έχουν θέση στους βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς, καθώς ο αριθμός των παιδικών σταθμών υπολείπεται κατά πολύ από τις ανάγκες κάλυψης του δικαιώματος στην Προσχολική Αγωγή. Η πρόεδρος της ΟΓΕ στηλίτευσε την πολιτική της κυβέρνησης, που εμφανίζεται «γενναιόδωρη» όσον αφορά τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, για την επιδότηση των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, την ίδια στιγμή που καλεί τις λαϊκές οικογένειες να αρκεστούν στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν ένα από τα «κουπόνια» του προγράμματος.

Στο θέμα των συμβασιούχων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σπύρος Κωνσταντάς, καταγγέλλοντας πως ο γενικός γραμματέας δεν είπε λέξη όσον αφορά το αίτημα για άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να «παίζει» με την αγωνία των χιλιάδων συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ