Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις στη μνήμη του Π. Φύσσα από την οικογένειά του και φορείς

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα χτες μπροστά στο μνημείο του γιου της

Eurokinissi

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα χτες μπροστά στο μνημείο του γιου της
Εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα οργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες η οικογένεια του δολοφονημένου καλλιτέχνη, φίλοι του, αντιφασιστικές οργανώσεις και φορείς. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε στη Δραπετσώνα συναυλία, τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την κάλυψη των εξόδων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με τίτλο «5 χρόνια#σιγά μη φοβηθώ», η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο των Λιπασμάτων του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη σκηνή ανέβηκαν οι «Μεθυσμένα Ξωτικά», «Kοllektiva», «Rationalistas» κ.ά. Στη συναυλία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή, και τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΤΕ Πειραιά. Επίσης, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΝΕ.

Χτες το απόγευμα εξάλλου, η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε στο σημείο που πριν από πέντε χρόνια έπεσε νεκρός ο γιος της από τον χρυσαυγίτη δολοφόνο Γ. Ρουπακιά, στάθηκε μπροστά στο μνημείο και άναψε ένα κερί στη μνήμη του, εμφανώς συγκινημένη. Στο σημείο συγκεντρώθηκε από νωρίς πολύς κόσμος, καταθέτοντας λουλούδια.

Ακολούθησε πορεία, με την μητέρα και τον πατέρα του Παύλου Φύσσα να βρίσκονται στην κεφαλή της. Το πανό της οικογένειας Φύσσα «5 χρόνια#σιγά μη φοβηθώ» και με σβησμένη τη σβάστικα βρισκόταν μπροστά και πίσω ακολουθούσαν αντιφασιστικές οργανώσεις, φορείς, σύλλογοι κ.ά. Η πορεία κατευθύνθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο κέντρο του Πειραιά, όπου είχαν παραταχτεί πολλές κλούβες των ΜΑΤ και διμοιρίες.

Λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων και δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα κομμάτι της πορείας να προχωρήσει συντεταγμένα προς την Κοραή κι ένα άλλο προς το λιμάνι. Επεισόδια έγιναν στην κατάληξη της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ