Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρία για την κατάργηση «ολιγομελών» τμημάτων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες το μεσημέρι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από το ΕΠΑΛ Τρίπολης, όπου καταργείται η ειδικότητα Δομικών. Με την κατάργηση της ειδικότητας οι μαθητές θα αναγκαστούν είτε να αλλάξουν ειδικότητα και να χάσουν μία χρονιά, είτε να πάνε στο μοναδικό ΕΠΑΛ με αυτήν την ειδικότητα το οποίο λειτουργεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το ΕΠΑΛ Κορίνθου!

Κατά τη συνάντηση με συμβούλους του υπουργείου Παιδείας, τέθηκε το ζήτημα, χωρίς - σύμφωνα με εκπαιδευτικούς - να δοθεί συγκεκριμένη δέσμευση. Από πλευράς υπουργείου δηλώθηκε πως εξετάζεται το ζήτημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα απόφαση έγκρισης ολιγομελών.

Στο μεταξύ, το ΚΚΕ κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή την απόφαση του σχολικού συμβουλίου ΕΠΑΛ Καινούργιου με την οποία ζητείται η έγκριση λειτουργίας των δύο τμημάτων ειδικότητας Γ' τάξης. Πρόκειται για τις ειδικότητες Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, και Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού, για την οποία δεν υπάρχει μονάδα εγκεκριμένη και λειτουργούσα σε απόσταση μικρότερη των 50 χιλιομέτρων, προκειμένου να μετεγγραφούν οι μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ