Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Οι σκακιέρες υποδέχονται και τις τρεις μέρες τους επισκέπτες

Το σκάκι για άλλους είναι άθλημα, για άλλους παιχνίδι, για άλλους επιστήμη ή τέχνη. Εχει εκατομμύρια φίλους κάθε ηλικίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν γνωρίζει από διακρίσεις, εξασκεί τη συγκέντρωση, την πειθαρχία, τη φαντασία, τη μαχητικότητα, βοηθάει τη μνήμη και τη λήψη αποφάσεων. Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι σκακιστικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το ταξίδι ξεκινάει από κάθε γωνιά της Ελλάδας και κορυφώνεται στην Αθήνα. Σε κάθε «κόκκινη πολιτεία» στήνονται σκακιέρες, που στέλνουν το δικό τους μήνυμα: Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας! Χωρίς παράβολα, χωρίς οικονομικούς αποκλεισμούς, μακριά από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θέλει να μετατρέψει τον Αθλητισμό σε εμπόρευμα.

Στη Θεσσαλονίκη, την τρίτη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ από τον γκραν μετρ Θάνο Μαστροβασίλη, αθλητή της ΕΣ Θεσσαλονίκης και μέλος της Εθνικής ομάδας. Ο Θ. Μαστροβασίλης αντιμετώπισε ταυτόχρονα 40 άτομα και σημείωσε 39 νίκες, ενώ έκανε ισοπαλία με τον 92χρονο (!) αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Βασίλη Πεκλάρη.

Στην Αθήνα, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», οι σκακιέρες υποδέχονται και τις τρεις μέρες τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Μικροί και μεγάλοι δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους παίζοντας φιλικές παρτίδες, αναλύοντας θέσεις, αναζητώντας την καλύτερη επίθεση ή άμυνα. Την Παρασκευή διοργανώθηκε τουρνουά μπλιτς, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες. Οι παρτίδες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι αργά το βράδυ.


Ο Θάνος Μαστροβασίλης (γκραν μετρ αθλητής της ΕΣ Θεσσαλονίκης) στον αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ που πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ της Θεσσαλονίκης
Ο Θάνος Μαστροβασίλης (γκραν μετρ αθλητής της ΕΣ Θεσσαλονίκης) στον αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ που πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ της Θεσσαλονίκης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ