Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ

Συμμετείχαν οι ξένες αντιπροσωπείες στο Φεστιβάλ

Από το σεμινάριο στο δημαρχείο της Καισαριανής
Από το σεμινάριο στο δημαρχείο της Καισαριανής
Ιδεολογικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, με θέμα: «200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ. Η σημασία και η επικαιρότητα της διδασκαλίας του Μαρξ για την καπιταλιστική εκμετάλλευση», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Κομμουνιστικών Νεολαιών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων που βρίσκονται στην Αθήνα για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ.

Ο κομμουνιστής δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, καλωσόρισε τους ξένους αντιπροσώπους με έναν σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο ανέφερε τη σημαντική ιστορία της πόλης, τους δεσμούς αίματος του ΚΚΕ με τους κατοίκους της, αλλά και τον αγώνα που δίνει η διοίκηση του δήμου σήμερα για την ανακούφιση του λαού. Χαρακτήρισε τιμή για την Καισαριανή να υποδέχεται δεκάδες κομμουνιστές από όλο τον κόσμο.

Την εισήγηση στο σεμινάριο έκανε ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ. Στην αρχή της ομιλίας τόνισε ότι «σήμερα γίνεται προσπάθεια από αστούς επιστήμονες, αναλυτές κ.ά. να τιμήσουν τον Μαρξ σαν ένα σπουδαίο φιλόσοφο, που πρόσφερε πολλά στην εποχή του, αλλά σήμερα έχει ξεπεραστεί. Η πραγματική όμως τιμή στον Μαρξ είναι να καταλάβουμε ότι ήταν ένας επαναστάτης και να κατανοήσουμε τον πυρήνα της θεωρίας του διαλεκτικού υλισμού, που είναι η αλλαγή και όχι απλώς η ερμηνεία του κόσμου και της ανθρώπινης κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ