Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Δυνατή ΚΝΕ στα σχολεία σημαίνει μαχητικοί μαθητικοί αγώνες

Το Μαθητικό Στέκι, «το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών για τη νέα χρονιά», φιλοξένησε το βράδυ της Παρασκευής μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση, με θέμα «Δυνατή ΚΝΕ στα σχολεία σημαίνει δυνατοί και μαχητικοί μαθητικοί αγώνες».

Ο Σταύρος Σκουλλής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, καλωσόρισε τους μαθητές που είχαν γεμίσει το θεατράκι και αναφέρθηκε στη συνέχεια στους δικαιολογημένους προβληματισμούς των μαθητών για το σχολείο, για το γεγονός ότι σε μια εποχή που ο άνθρωπος έχει ήδη φτάσει στο Διάστημα δεν αντιμετωπίζεται μια πυρκαγιά που αφήνει πίσω της 100 νεκρούς, για το ότι ακούν τον πρωθυπουργό να πανηγυρίζει για τα ματωμένα πλεονάσματα την ίδια στιγμή που ο λαός στερείται μέτρα θωράκισης.

Αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στα επιχειρήματά της, και αυτό αποτέλεσε και την αφορμή να ξεδιπλωθεί ένας διάλογος με τους μαθητές. Αλλοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ότι περιορίζονται οι επιλογές τους και μάλιστα καλούνται να τις κάνουν ακόμα νωρίτερα, κάποιος μίλησε μάλιστα για «τζόγο» σε ό,τι αφορά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, για το μάθημα που είναι «βαρετό», για το πώς βλέπουν οι ίδιοι την ανάγκη να έχει ο άνθρωπος γενική μόρφωση.


Η κουβέντα έφτασε στη στάση των μαθητών, στο αν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση και στη συμβολή της ΚΝΕ, στη σημασία που έχει η ύπαρξη μαχητικών μαθητικών συμβουλίων, στα βήματα που έγιναν πέρυσι με τη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού.

Κλείνοντας, ο Στ. Σκουλλής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε αποτελέσματα που έφεραν οι αγώνες των μαθητών, όπως κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων, τη λειτουργία μιας σειράς τμημάτων ΕΠΑΛ που επρόκειτο να καταργηθούν. Από το βήμα του Φεστιβάλ κάλεσε τους μαθητές να κάνουν το βήμα, να οργανωθούν στην ΚΝΕ, γιατί - όπως σημείωσε - περισσότεροι κομμουνιστές σημαίνει περισσότεροι μαχητές στον αγώνα για ένα σχολείο που μορφώνει και δεν εξοντώνει, για το δυνάμωμα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ