Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ
Δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας πλημμύρισαν το Φεστιβάλ!
  • Ολοι το Σάββατο στις 8.45 μ.μ. στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα
  • Στις 8.30 μ.μ. θα χαιρετίσει ο Ν. Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Για δύο μέρες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, η μεγάλη πολιτεία του Φεστιβάλ που έχει στηθεί στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» γέμισε με ένα πραγματικά εντυπωσιακό πλήθος δεκάδων χιλιάδων κόσμου, που δήλωνε ότι δε θα μπορούσε να λείπει απ' αυτό το αντάμωμα, ειδικά τώρα, ειδικά φέτος, που γιορτάζουμε και διδασκόμαστε από την ηρωική 100χρονη ιστορική πορεία του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια που έχει διανύσει η ΚΝΕ στο πλάι του. Ετσι και το Σάββατο, μέρα κορύφωσης του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, κανείς δεν πρέπει να λείπει από αυτό το γεγονός.

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση θα γίνει στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ, όπου στις 20.45 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και νωρίτερα, στις 20.30, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

«Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!». Οι στίχοι από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου, που επιλέχτηκαν ως κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ ακριβώς για να σηματοδοτήσουν το μήνυμά του για την 100χρονη πορεία του ΚΚΕ και την 50χρονη πορεία της ΚΝΕ, υποδέχονται με την ίδια την εμβληματική φωνή του κομμουνιστή ποιητή τούς επισκέπτες που περνούν τις πύλες της νεανικής πολιτείας. Γιατί με τα λόγια του ποιητή όχι μόνο τιμούμε την ηρωική πορεία του Κόμματός μας αλλά κοιτάμε μπροστά, στο παρόν και στο μέλλον και δίνουμε υπόσχεση: «100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ. Γράψαμε Ιστορία! Συνεχίζουμε!», δηλώνεται και στο γιγαντοπανό που δεσπόζει δίπλα από την Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ.


Εκεί και σ' όλους τους χώρους της μεγάλης πολιτείας ανανεώνουν το ραντεβού τους για το Σάββατο νέοι και νέες, εργαζόμενοι και άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες του μόχθου, από όλες τις γωνιές της Αττικής, αλλά και από την επαρχία, από περιοχές που έβαλαν πούλμαν ειδικά για το φετινό Φεστιβάλ. Για να περιδιαβούν στις εκθέσεις του και τα περίπτερά του, να συζητήσουν τους σύγχρονους προβληματισμούς τους, να ανταλλάξουν πείρα, να προμηθευτούν τις αξιόλογες εκδόσεις του Κόμματος, να τραγουδήσουν και να χορέψουν στα αφιερώματα, στις συναυλίες, στα γλέντια του.

Ολοι οι δρόμοι το Σάββατο οδηγούν στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης»...



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ