Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας σήμερα στη «Χαλυβουργική»

Σε δίωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 11 π.μ.) και παράλληλο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στο ύψος του εργοστασίου προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργική», αντιδρώντας στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που θέλει να εφαρμόσει για μια ακόμα φορά η επιχείρηση.

Στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν αύριο Πέμπτη με κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και την Παρασκευή με νέα συνέλευση.

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».«Δεν είμαστε μόνοι εμείς που έχουμε σοβαρά προβλήματα στην εργασία μας αλλά και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στο χώρο του Μετάλλου, όπως στα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά. Πρέπει να βρεθούμε σε κοινούς ταξικούς αγώνες (...) Να συμπορευτούμε με το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, να βάλουμε στην άκρη τις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΠΟΕΜ, ΕΚΕΔΑ, που θα μας καλέσουν για μια ακόμα φορά να κάνουμε σημαία τα αιτήματα των εργοδοτών», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Η εκ περιτροπής εργασία αποτελεί συνέχεια των αντεργατικών μέτρων που έχει εφαρμόσει η εργοδοσία τα τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των εργαζομένων στη «Χαλυβουργική», από το 2012 μέχρι σήμερα, έχει συρρικνωθεί μέσω απολύσεων που γίνονται με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου». Για τους 170 εργαζόμενους που δουλεύουν ακόμα στο εργοστάσιο, η διαθεσιμότητα και η εκ περιτροπής εργασία διαδέχονται η μία την άλλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη Ιούνη τελείωσε η τρίμηνη διαθεσιμότητα, που είχε επιβληθεί για πέμπτη φορά, μεσολάβησαν ένας μήνας δουλειάς και οι ετήσιες άδειες των εργαζομένων, και σήμερα η εργοδοσία σχεδιάζει να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ