Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Ανοιχτή πρόβα για τη «Λίμνη των κύκνων»

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχει για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Μέρα Μπαλέτου, την Τρίτη 2 Οκτώβρη, στις 18.00, με μια ανοιχτή πρόβα της «Λίμνης των κύκνων» του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αφήνουν τις αίθουσες δοκιμών και βγαίνουν στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», την Αγορά, για να πραγματοποιήσουν μια μοναδική πρόβα μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος και χορογράφος της «Λίμνης των κύκνων» θα έχει τον συντονισμό της πρόβας και θα παρουσιάσει τη χορογραφική του προσέγγιση.

Στην ανοιχτή πρόβα της «Λίμνης των κύκνων» θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από όλες τις πράξεις του έργου και το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικασία της εκμάθησης και της τελειοποίησης της χορογραφίας, αλλά και τον κόπο, τη δημιουργική αγωνία και την ένταση των προβών.

Η «Λίμνη των κύκνων» θα παρουσιαστεί από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για οκτώ παραστάσεις, από τις 10 Νοέμβρη έως τις 29 Δεκέμβρη. Η χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου αποτελεί μια νέα ανάγνωση πάνω στο διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, η οποία σε μεγάλο βαθμό συνομιλεί με την πρωτότυπη χορογραφία του έργου. Η «Λίμνη των κύκνων» του Τσαϊκόφσκι διαχρονικά συναρπάζει και συγκινεί το κοινό, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του είναι σχεδόν πάνω από τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων.

Συμμετέχουν η Ορχήστρα, οι Α' χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το Corps de Ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ