Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Συλλυπητήρια του ΚΚΕ στο ΚΚ Βιετνάμ για το θάνατο του σ. Ντο Μουόι

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στο ΚΚ Βιετνάμ για το θάνατο του ιστορικού στελέχους του Ντο Μουόι, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 101 χρόνων. Σε αυτό σημειώνει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Πληροφορηθήκαμε το θάνατο του σ. Ντο Μουόι, ιστορικού στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ και του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος της χώρας σας.

Ο σ. Ντο Μουόι υπηρέτησε τα συμφέροντα του βιετναμέζικου λαού και του ΚΚ της χώρας σας από πολλές υπεύθυνες κομματικές και κρατικές θέσεις, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚ, αλλά και του πρωθυπουργού της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ.

Σας παρακαλούμε να μεταβιβάσετε τα συλλυπητήρια των Ελλήνων κομμουνιστών στους οικείους του».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα του κόμματος «Νιαν Ντιαν», ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Βιετνάμ «έφυγε» από τη ζωή την 1η Οκτώβρη στο 108 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στο Ανόι από σοβαρή ασθένεια. Είχε γεννηθεί στις 2 Φλεβάρη του 1917 στο Ανόι και διετέλεσε Γραμματέας από τον Ιούνη του 1991 έως το Δεκέμβρη του 1997, ενώ είχε τιμηθεί για τα 80 χρόνια της κομματικής του ηλικίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ