Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οργανώνονται και δίνουν νέα αγωνιστικά ραντεβού

Από τη μαζική κινητοποίηση των μαθητών την περασμένη Δευτέρα
Από τη μαζική κινητοποίηση των μαθητών την περασμένη Δευτέρα
Σε συνέχιση του αγώνα, με συντονισμό, καλεί τους μαθητές η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, που συγκροτήθηκε μετά τη μεγάλη μαθητική συγκέντρωση στην πόλη την 1η Οκτώβρη, εκπροσωπώντας τα σχολεία 2ο, 4ο, 8ο, 9ο, 11ο, 13ο ΓΕΛ Λάρισας, ΓΕΛ Πυργετού και 2ο ΕΠΑΛ, με αιτήματα που αγκαλιάζουν την πλειοψηφία των μαθητών.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων που προγραμματίζονται, σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, θα οργανώσει πορεία στους δρόμους της Λάρισας, ενώ τη Δευτέρα 29/10, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, θα συμμετάσχει στην πανελλαδική μέρα κινητοποίησης μαθητών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι ο ρόλος της πλαισιώνεται στη συνεργασία όλων εκείνων που πασχίζουν καθημερινά να αντεπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ επιδίωξή της είναι να συμμετέχουν αντιπρόσωποι από όλα τα σχολεία της Λάρισας, ώστε να συντονίζει τον αγώνα όλων των σχολείων. Καλεί τους μαθητές να οργανώσουν συνελεύσεις 5μελών, 15μελών, συνελεύσεις τάξεων και σχολείων, να συζητήσουν και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης για το Λύκειο.

«Προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας για το σχολείο που αγωνιζόμαστε. Για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια για μαθητές. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι σκόρπιες γνώσεις με το σταγονόμετρο. Για ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια. Που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα μας κοιτάει στην τσέπη, για Παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα», σημειώνει η Συντονιστική, καλώντας τους μαθητές να ορίσουν άμεσα τις εκλογές τους και να βγάλουν αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια, να είναι έτοιμοι να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης που κάνουν χειρότερο το Λύκειο.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της επιτροπής περιλαμβάνονται αιτήματα για αύξηση των κονδυλίων για την Εκπαίδευση, κάλυψη όλων των κενών θέσεων καθηγητών, δωρεάν χρήση των μέσων μεταφοράς από τους μαθητές και ειδικότερα για τα ΕΠΑΛ να μην καταργηθούν ή μεταφερθούν ειδικότητες, να καλυφθούν οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή (π.χ. εργαστήρια), η μαθητεία να αμείβεται με βάση τον βασικό μισθό και να μαθαίνουν οι μαθητευόμενοι την ειδικότητά τους.

Τις μαζικές κινητοποιήσεις των μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ στη Λάρισα χαιρέτισαν με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών δήμου Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ