Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετέφεραν τους πρόσφυγες στο στρατόπεδο στα Διαβατά

MotionTeam

Στο κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά μεταφέρθηκαν, χτες το μεσημέρι, οι πρόσφυγες που τις τελευταίες μέρες είχαν στήσει σκηνές και υπνόσακους έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στην οδό Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τη μεταφορά τους εκεί, καθώς τους είχαν ενημερώσει ότι συχνά σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ των ατόμων που μένουν στο χώρο. Στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά, θα μείνουν προσωρινά σε ένα φυλασσόμενο από την αστυνομία κτίριο, μέχρι να προχωρήσουν η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους, ενώ συνοδεία αστυνομικών θα πηγαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες καταγραφής.

Στο μεταξύ, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, το τελευταίο διάστημα επικρατεί ιδιαίτερη ένταση λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες, αφού δεν επαρκούν οι υποδομές του, αλλά και λόγω των διαφορετικών εθνοτήτων. Την περασμένη βδομάδα υπήρξε συμπλοκή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πρόσφυγα, με μαχαίρι, στην πλάτη.

Η έλλειψη υποδομών φιλοξενίας έχει οδηγήσει πρόσφυγες και μετανάστες να αναζητούν χώρους και εγκαταλελειμμένα κτίρια για να στεγαστούν. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το ημιτελές κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή της οδού Γιαννιτσών, στη δυτική είσοδο της πόλης, όπου, υπό συνθήκες εξαθλίωσης, διαβιούσαν τον τελευταίο καιρό δεκάδες μετανάστες και εκκενώθηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας να διερευνηθούν ποινικά αξιόποινες πράξεις, συνδεόμενες με τις συνθήκες άφιξης και διαβίωσης των μεταναστών στο σημείο. Οπως έγινε γνωστό, εκτός από παραβάσεις του υγειονομικού κώδικα και του νόμου περί αλλοδαπών, θα ερευνηθεί πιθανή εμπλοκή οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ