Σάββατο 13 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 14 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ
Καβγάδες που κρύβουν την αντιλαϊκή τους σύμπλευση

Στη Βουλή μεταφέρθηκε την Παρασκευή ο κουρνιαχτός της σκανδαλολογίας που σηκώνουν ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα για την υπόθεση της εξαγοράς από τη ΔΕΗ της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας EDS, που εδρεύει στην ΠΓΔΜ.

Καβγάς που στοχεύει, όπως φάνηκε και με την αντιπαράθεση στη Βουλή, στο κουκούλωμα του πραγματικού σκανδάλου, που είναι η «απελευθέρωση» της ηλεκτρικής ενέργειας, για να αποτελεί σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ ένα ακόμα πεδίο κερδοφόρας δράσης για να «επενδύουν» ανεμπόδιστα οι επιχειρηματικοί όμιλοι, μετατρέποντας την Ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα και καταδικάζοντας τους λαούς όπως τον ελληνικό σε ενεργειακή φτώχεια.

Ετσι, μετά τη ΝΔ, τη σκυτάλη τώρα πήρε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, το οποίο μέσω του βουλευτή του Γ. Μανιάτη κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, για την υπόθεση αυτή, συζήτηση που ήταν χαρακτηριστική για το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του λαού.

Για παράδειγμα, ο Γ. Μανιάτης μίλησε για «περίεργο bypass», κάλεσε τον Γ. Σταθάκη να λογοδοτήσει γιατί η ΔΕΗ εξαγοράζει μία εταιρεία που παρουσίασε ζημιές, ρώτησε «γιατί τα χρήματα από την εξαγορά τοποθετούνται στον προσωπικό λογαριασμό του αντιπροέδρου» της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Κότσο Ανγκιούσεφ, πρώην ιδιοκτήτη της EDS και γαμπρού του Ζάεφ κ.ο.κ.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο υπουργός πήρε την πάσα για να αποδείξει πόσο ...συμφέρουσα για τη χώρα, δηλαδή το κεφάλαιο, ήταν η εξαγορά. Είπε πως «η αποτίμηση της εταιρείας δεν εδράζεται σε μία παθητική χρονιά, αλλά σε πέντε κερδοφόρες», ότι «μάλλον η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι σε μεγάλη απόγνωση αυτόν τον καιρό, όταν ανασύρουν θέματα τα οποία είχαν γίνει με απόλυτη διαφάνεια», υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία εξαγοράς έχει ξεκινήσει από το 2017, χωρίς τότε τα κόμματα αυτά να προβάλουν καμία αντίρρηση.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως παράλληλα η ΔΕΗ «συμμετείχε στους διαγωνισμούς για τα υδροηλεκτρικά της Αλβανίας, συμμετείχε στην Τουρκία, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη». Ανοίγματα που είναι γνωστό ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της «ενεργειακής διασύνδεσης» της περιοχής με την ΕΕ, στο όνομα της «ενεργειακής ασφάλειας» των ευρωενωσιακών μονοπωλίων.

Αντιπαράθεση και για την ΕΡΤ

Συνεχίστηκε επίσης την Παρασκευή στη Βουλή ο αποπροσανατολιστικός καβγάς με επίκεντρο την ΕΡΤ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, ο οποίος αποκρύβει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει τις ίδιες ευθύνες για την «εικόνα» της κρατικής τηλεόρασης με όσες έχουν οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή έδωσε η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδου, σχετικά με τις τελευταίες παραιτήσεις και καταγγελίες στελεχών της ΕΡΤ και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Ν. Φίλη για «παραδιοίκηση» κ.λπ.

Απαντώντας ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λ. Κρέτσος είπε «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα», ενώ έκανε λόγο για «στοχοποίηση» επειδή «ανοιχτή ενοχλεί κάποιους».

Στη συνέχεια, σε άτυπη συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επιδόθηκε σε πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και αυτών που βλέπει όλος ο κόσμος, λέγοντας ότι η ΕΡΤ προσπαθεί να έχει «πλήρη» και «αντικειμενική πολιτική» ενημέρωση, πως έχει «εξαιρετική ποικιλία περιεχομένου, παρότι το ανταποδοτικό τέλος στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη» και άλλα παρόμοια, όταν η ΕΡΤ προκειμένου να υπηρετήσει την κυβερνητική προπαγάνδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν τηρεί ούτε καν τον απαράδεκτο νόμο για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων, παραγκωνίζει τους μόνιμους εργαζόμενους και αξιοποιεί μεικτές και εξωτερικές παραγωγές, καθεστώς που, σύμφωνα με όσα είπε την Παρασκευή ο υφυπουργός, θα συνεχιστεί, καθώς η ΕΡΤ ετοιμάζει την ίδρυση και δύο θυγατρικών ανωνύμων εταιρειών, με τη μία να έχει αποκλειστικά αθλητικό περιεχόμενο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι «η αντιπαράθεση έχει πάρει και εσωκομματικά χαρακτηριστικά», κάνοντας λόγο για χτυπήματα «κάτω από τη μέση», ενώ άφησε και αιχμές ότι η ΕΡΤ στοχοποιείται και από επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χάος...(2018-12-20 00:00:00.0)
Προχωρά σε όλο το εύρος την «απελευθέρωση» της Ενέργειας(2018-11-23 00:00:00.0)
Προωθούν την «απελευθέρωση» σε όλα τα μέτωπα(2018-07-04 00:00:00.0)
Ενεργειακός σχεδιασμός στην υπηρεσία των μονοπωλίων(2017-07-15 00:00:00.0)
«Νουθεσίες» για ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας(2015-05-20 00:00:00.0)
Το «αλισβερίσι» με τους Ευρωπαίους(2010-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ