Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Αύριο Τετάρτη η συγκέντρωση με αίτημα να κλείσει το «hot spot»

Δεκάδες σωματεία και φορείς ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και δηλώνουν συμμετοχή στην κινητοποίηση

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών της συγκέντρωσης για το Προσφυγικό βρίσκονται το Εργατικό Κέντρο Σάμου, δεκάδες σωματεία που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΕΚ, καθώς και η Επιτροπή Ειρήνης, Σύλλογοι Γυναικών και φορείς του λαϊκού κινήματος στο νησί. Η συγκέντρωση θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Με καθημερινές περιοδείες σε χώρους δουλειάς, χωριά και γειτονιές, καλέσματα από ντουντούκες, αφισοκολλήσεις και μοίρασμα ανακοινώσεων, ενημερώνουν και συζητούν με κατοίκους του νησιού για την ανάγκη να εκφραστεί ακόμη πιο δυναμικά η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, να συμμετέχει ο λαός της Σάμου στη συγκέντρωση και να απαιτήσει εδώ και τώρα τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα, καθώς και το κλείσιμο του «hot spot» της Σάμου, αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου. Να εκφράσει, επίσης, την κάθετη αντίθεσή του στη δημιουργία νέου «hot spot» στο νησί, όπως ήρθε στη δημοσιότητα, γεγονός που αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ για μόνιμο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών είναι σε ισχύ.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚ Σάμου επισημαίνει πως «την Τετάρτη 17 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, πρέπει να βρεθεί κάθε σωματείο, κάθε σύλλογος και φορέας του τόπου μας, κάθε Σαμιώτης και Σαμιώτισσα που δεν ανέχεται άνθρωποι να είναι εγκλωβισμένοι και να ζουν μέσα στα σκουπίδια όπως ζουν στο "hot spot" της Σάμου, που αναγνωρίζει ότι αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους μια ζωή με αξιοπρέπεια, όπως αξίζει και σε μας αν βρεθούμε στη θέση τους, που θέλει να κλείσει το "hot spot", να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα».

Εξάλλου, το νομαρχιακό τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλο τον σαμιακό λαό να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου για το Προσφυγικό. Και προσθέτει: «Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας, απαιτούμε: Να κλείσει εδώ και τώρα το κολαστήριο "hot spot" στη Σάμο και στα άλλα νησιά, να υπάρχει μόνο μία μικρή δομή με ανθρώπινες - αξιοπρεπείς συνθήκες για ολιγοήμερη φιλοξενία, να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, ενώ άμεσα να μεταβαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους, απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών απ' το νησί και τη χώρα. (...) Χρειάζεται κοινή πάλη Ελλήνων και προσφύγων - μεταναστών απέναντι στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό. Κοινή πάλη για τα κοινά μας προβλήματα και για τα κοινά μας δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στο ΚΥΤ (2020-04-28 00:00:00.0)
Δυναμική συγκέντρωση ενάντια στις απαράδεκτες αποφάσεις της κυβέρνησης (2020-02-14 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργία για το Προσφυγικό και τις ελλείψεις στην Υγεία (2019-02-07 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών (2019-01-23 00:00:00.0)
Πρόσφυγες και μετανάστες στο έλεος της κακοκαιρίας (2018-11-21 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση για το Προσφυγικό στη Σάμο (2018-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ