Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Στο στόχαστρο της εργοδοσίας η Σωματειακή Επιτροπή

Την προσπάθεια στοχοποίησης των εργαζομένων που πρωτοστατούν στη Σωματειακή Επιτροπή από την εταιρεία «Waste Solutions», η οποία διαχειρίζεται το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

«Ολες οι κινήσεις της εργοδοσίας το τελευταίο διάστημα δείχνουν πως τώρα που λήγει η εργολαβία της, επιδιώκει τη στοχοποίηση των πρωτοπόρων εργατών και της Σωματειακής Επιτροπής», αναφέρει η Ενωση σε ανακοίνωσή της. Οπως εξηγεί, η προσπάθεια αυτή έχει στόχο «να απαλλάξει τον όποιο νέο εργολάβο από την οργάνωση που με αυτοθυσία και κόπο έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι», έτσι ώστε να μπορέσει «ανενόχλητος να επιβάλει τους δικούς του εργασιακούς όρους, που εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά του σχέδια και καταπατώντας τα κεκτημένα δικαιώματά μας».

Στην κατεύθυνση αυτή, άνθρωποι της εργοδοσίας διαδίδουν ψευδείς φήμες και κατηγορούν τους εκπροσώπους των εργαζομένων ως «μη παραγωγικούς» και «κακό παράδειγμα» για τους υπόλοιπους. Η Ενωση ζητά από το υπουργείο Εργασίας, το Σώμα Επιθεώρησης αλλά και το δήμο, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία σε βάρος των πρωτοπόρων εργατών στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου.

«Δεν θα περάσει η τρομοκρατία της εταιρείας, ό,τι εργαλεία και να χρησιμοποιεί ενάντια στους εργάτες για να σπάσει την ενότητά μας. Ο αγώνας για σταθερή δουλειά, σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, με μισθούς αξιοπρέπειας, με πλήρεις απολαβές σε όλους τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί μέχρι την κατάκτησή τους!», καταλήγει η Ενωση και καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν βήμα πίσω από τη διεκδίκηση των αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ