Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Πλατιά σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Νοέμβρη πραγματοποίησε χτες η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Ο στόχος που τέθηκε είναι η απεργία και η απεργιακή συγκέντρωση (10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου) να δώσουν σημαντική ώθηση στον αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οπως σημειώθηκε, για να γίνει αυτό χρειάζεται η οργάνωση και η επιτυχία της απεργίας να γίνουν υπόθεση κάθε σωματείου και συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενου.

Οπως αναδείχθηκε μέσα από τη συζήτηση, οι ταξικές δυνάμεις έχουν ήδη προχωρήσει σε σχεδιασμό κατά κλάδο και τις επόμενες μέρες προγραμματίζουν Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα.

Εισηγητικά ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε επίσης όλα τα σωματεία, όλους τους αγωνιστές να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι των ιμπεριαλιστών. Να βρίσκονται σε επιφυλακή μπροστά στα καθήκοντα που θα τεθούν ενόψει του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για να μπει φραγμός στην προσπάθεια του εργοδοτικού συνδικαλισμού να στήσει μια σάπια διαδικασία παραγωγής συσχετισμών στα χέρια της εργοδοσίας και των ανθρώπων της στο εργατικό κίνημα.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ για τη σύσκεψη θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ