Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Καταγγέλλει απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στη «Λαλανίτης ΑΕ»

Τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που επικρατούν στην επιχείρηση «Λαλανίτης ΑΕ» (δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια, τυποποίηση και εμπορία λαχανικών) καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας.

Οπως υπογραμμίζει, έχει καταργηθεί κάθε έννοια δικαιώματος, οι εργαζόμενοι δουλεύουν «όσες μέρες και ώρες τούς ζητήσει η εργοδοσία. Είναι άγνωστο πράγμα η εβδομαδιαία ανάπαυση, η άδεια, η πληρωμή της υπερωρίας. Για χρόνια εργαζόμενοι δουλεύουν ασταμάτητα, σαββατοκύριακα και αργίες, πάνω από 9-10 ώρες τη μέρα, χωρίς να πληρωθούν ούτε μια ώρα υπερωρία, ούτε μια ώρα προσαύξηση αργιών και Κυριακών, ούτε μια μέρα από την άδεια που δεν πήραν».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι τώρα η εργοδοσία τούς καλεί να υπογράψουν συμβάσεις μιας μέρας, με στόχο να τους αναγκάσει «να παραιτηθούν ή να μεταφερθούν χωρίς δικαιώματα σε νέα εταιρεία που φτιάχνει για να αποφύγει χρέη που δημιουργήθηκαν».

Παρόμοια εικόνα, τονίζει, υπάρχει και σε άλλες επιχειρήσεις στον τομέα αυτό, οι οποίες «καταπατούν εργασιακά δικαιώματα μεταναστών και Ελλήνων εργαζομένων για να αυξάνουν την κερδοφορία τους, ενώ καταστρέφουν παράλληλα τους μικρούς αγρότες και συγκεντρώνουν όλη την παραγωγή στα χέρια τους».

Το Συνδικάτο, επικαλούμενο την πείρα της αγωνιστικής δράσης, υπογραμμίζει: «Οσο οι εργαζόμενοι κάνουν πίσω στα δικαιώματά τους, βγαίνουν διπλά χαμένοι. Ο δρόμος της οργάνωσης και της διεκδίκησης είναι η μόνη διέξοδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ