Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για την παραίτηση Κοτζιά

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε χτες ξανά για «κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας»: «Ο κ. Τσίπρας (...) απέπεμψε τον ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά (...) ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας (σ.σ. των Πρεσπών) και ταυτόχρονα κράτησε στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της». Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό» και υποστήριξε ότι η χώρα «σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μία κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη, η οποία θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Το πουλόβερ ξηλώνεται. Η παραίτηση Κοτζιά επιβεβαιώνει την κρίση που σοβεί στον κυβερνητικό συνεταιρισμό. Ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή του. Χέρι- χέρι με τον κ. Καμμένο πάνε στον γκρεμό! Αλλά δεν θα πάρουν τη χώρα μαζί τους».

Ο Στ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Aνάμεσα σε Κοτζιά - Καμμένο, ο κ. Τσίπρας διάλεξε τον Καμμένο. Ομηρος του υπουργού Αμυνας, που έχει αναγορευθεί σε πανίσχυρο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, πορεύεται με πρώτο μέλημα μη δυσαρεστήσει τον συνεταίρο του. Οι προειδοποιήσεις ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία μοιάζουν εντελώς αστείες, όταν ο κατεξοχήν εκφραστής της διγλωσσίας παραμένει στη θέση του και παραιτείται ο εκφραστής της κυβερνητικής γραμμής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ