Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Τζ. Πάιατ

Eurokinissi

Σε όλα τα «μέτωπα» προωθεί η κυβέρνηση τη «στρατηγική συνεργασία» με τις ΗΠΑ, όπως δείχνει και η «κινητικότητα» του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ. Σειρά χτες στις συνεχείς συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχε ο υπουργός Ναυτιλίας, Φ. Κουβέλης, τον οποίο ο Αμερικανός πρέσβης επισκέφτηκε στο υπουργείο συνοδευόμενος, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, από στελέχη του οικονομικού και ναυτικού τομέα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι στη διάρκεια της συνάντησης ο πρέσβης «αναφέρθηκε με έμφαση στη στρατηγικής σημασίας διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των διεθνών ναυτιλιακών υπηρεσιών και του θαλάσσιου εμπορίου καθώς και στη θεσμική συνεργασία μεταξύ του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και του U.S. Coast Guard».

Ειδικά για το Λιμενικό αναφέρεται ότι βρίσκεται υπό διαβούλευση «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ των δύο Ακτοφυλακών σε τομείς όπως «ασφάλειας ναυσιπλοΐας», «ναυτικής εργασίας και ναυτικής εκπαίδευσης», «επιχειρήσεων», «ελέγχου συνόρων - θαλάσσιας επιτήρησης», με άλλα λόγια προετοιμάζεται το έδαφος για τη μεγαλύτερη εμπλοκή του Λιμενικού Σώματος στις επικίνδυνες επιδιώξεις των Αμερικανών στην περιοχή.

Οσον αφορά «τον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων» αναφέρεται ότι «ο κ. πρέσβης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον εταιρειών των ΗΠΑ για δυνητικές επενδύσεις στην Ελλάδα στον ναυπηγικό - ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, στις λιμενικές υποδομές, στον μηχανολογικό εξοπλισμό λιμένων, καθώς και άλλους καθετοποιημένους τομείς παραγωγής και μεταποίησης».

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Φ. Κουβέλης, αναφέρθηκε με τη σειρά του «στη στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα που αποδίδεται από την ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών και ναυτιλίας και κατ' επέκταση στην στρατηγικής σημασίας συνεργασία με τις ΗΠΑ στον τομέα της ναυτιλίας και της λιμενικής βιομηχανίας». Ενώ υπογράμμισε «την κεντρική κυβερνητική επιλογή για την περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υποδομών και αναδομών του λιμενικού δικτύου της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ