Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Σύγχρονο σχολείο με... παλιά προβλήματα

Το διατηρητέο ανακαινισμένο κτίριο στην πρόσοψη του σχολείου
Το διατηρητέο ανακαινισμένο κτίριο στην πρόσοψη του σχολείου
Στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αθήνας περιόδευσε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, όπου συνομίλησε με τον διευθυντή και εκπαιδευτικούς του σχολείου και άκουσε τα προβλήματά τους.

Το σχολείο λειτουργεί σε ένα σύγχρονο ανακαινισμένο κτίριο, το οποίο όμως δεν φτιάχτηκε για να λειτουργήσει εκεί ειδικό, αλλά γενικό σχολείο. Φέτος, είναι ο δεύτερος χρόνος λειτουργίας του και φαίνεται ότι οι ανάγκες που έρχεται να καλύψει είναι μεγάλες, αφού οι μαθητές του αυξήθηκαν ραγδαία και αναγκάστηκε να απορρίψει και αιτήσεις, ενώ τα επόμενα χρόνια η κατάσταση, όπως φαίνεται, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, καθώς θα πρέπει να λειτουργήσουν και οι λυκειακές τάξεις (φέτος λειτουργούν μόνο οι τέσσερις τάξεις του Γυμνασίου).

Επιπλέον, οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε όλο το φάσμα της Εκπαίδευσης αγγίζουν και το συγκεκριμένο σχολείο, όπου φτάνουμε στα τέλη Οκτώβρη και λείπουν βασικές ειδικότητες όπως φυσικός, μαθηματικός, βιολόγος, μένουν ακάλυπτες κάποιες ώρες φιλολογικών μαθημάτων, ενώ χρειάζεται και επιπλέον ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Και όσον αφορά τον εξοπλισμό του αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού όσο κι αν ακούγεται απίθανο για ένα σύγχρονο σχολείο... δεν έχει καρέκλες για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς!

Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν, επίσης, ζητήματα γενικότερα για την πολιτική που ακολουθείται στην Ειδική Αγωγή, αλλά και για τα προβλήματα του θεσμικού πλαισίου των συγκεκριμένων σχολείων που φτιάχτηκαν εδώ και δυο χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Ν. Σοφιανός έκανε αναφορά στις θέσεις του Κόμματος για την Προσχολική Αγωγή και δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα θέσει το θέμα για τα προβλήματα του σχολείου τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας όσο και στη Βουλή με Ερώτηση που θα καταθέσει. Γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πριν από έναν χρόνο έκαναν φιέστες κυβέρνηση και δήμος για να εγκαινιάσουν αυτό το καινούργιο σχολείο, αλλά τώρα που τέλειωσαν οι φιέστες, βγαίνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ