Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στοιβαγμένος σε σακιά ο αμίαντος στο Μάτι

Σακί με αμίαντο που μαζί με άλλα έχουν αφεθεί σε οικόπεδο στην περιοχή Κ. Λιμανάκι
Σακί με αμίαντο που μαζί με άλλα έχουν αφεθεί σε οικόπεδο στην περιοχή Κ. Λιμανάκι
Στοιβαγμένος σε σακιά παραμένει ο αμίαντος από τα δεκάδες κατεστραμμένα λυόμενα που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» σε σχετικό ρεπορτάζ στο φύλλο του Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για επικίνδυνο και τοξικό υλικό, του οποίου η εισπνοή είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνα.

Σήμερα δημοσιεύουμε νέο φωτογραφικό υλικό, που δείχνει πώς έχουν αφήσει κάποιοι το επικίνδυνο αυτό υλικό σε οικόπεδο της περιοχής. Οπως αναφέρουν οι κάτοικοι, τα τσουβάλια είναι εδώ και έναν μήνα παρατημένα εκεί... Υπενθυμίζεται πως πολλές φορές οι κάτοικοι της περιοχής έχουν υποβάλει εκκλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς για το πρόβλημα αυτό, αλλά ακόμα δεν έχει λυθεί.

Σημειώνεται πως ο καθαρισμός των κτιρίων στο Μάτι γίνεται από εξειδικευμένες εταιρείες με συμβάσεις του υπουργείου Υποδομών. Οι σχετικές εργασίες είχαν ξεκινήσει τον Αύγουστο με αυτοψίες και αποκομιδή των αποβλήτων. Υπολογιζόταν ότι η εκκαθάρισή του θα ολοκληρωνόταν τρεις μήνες μετά την έναρξη των εργασιών, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλά σημεία με κατεστραμμένα σπίτια όπου δεν έχει γίνει τίποτα. Λόγω δε των καθυστερήσεων, αλλά και της άγνοιας, πολλοί ιδιοκτήτες προβαίνουν σε αυθαίρετη αποκομιδή των χαλασμάτων που προκαλεί διασπορά της μόλυνσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνονται δειγματοληψίες επιβεβαίωσης της καθαρότητας του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ