Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Προετοιμάζουν νέες μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντισυνταξιουχική πολιτική

Κορύφωση με πανελλαδική συγκέντρωση στις 15/12 στην Αθήνα

Σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας.

Συγκεκριμένα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις οργανώνουν το επόμενο διάστημα τρεις μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις και ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο:

-- Στις 31/10 θα γίνει παγκρήτια συγκέντρωση στο Ρέθυμνο.

-- Στις 19/11 στη Θεσσαλονίκη θα διαδηλώσουν συνταξιούχοι από τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

-- Στις 20/11 στην Αθήνα θα γίνει διαδήλωση με τη συμμετοχή συνταξιούχων από τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα νησιά.

-- Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με πανελλαδική συγκέντρωση στις 15/12 στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απηύθυνε μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, τονίζοντας ότι «το σύνθημά μας "Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι" είναι επίκαιρο όσο ποτέ».

Το Συνέδριο χαιρέτισε επίσης την απεργία του εργατικού κινήματος στις 14 Νοέμβρη, καλώντας τους συνταξιούχους μαζί με τους εργαζόμενους να δώσουν «μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή - αντεργατική - αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης».

Το 22ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ έγινε στις 18/10 και 19/10, με τη συμμετοχή 277 εκλεγμένων αντιπροσώπων από 97 σωματεία. Συζήτησε για τα προβλήματα των συνταξιούχων, την πορεία και δράση του συνταξιουχικού κινήματος και εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Σε δελτίο Τύπου για τις εργασίες του Συνεδρίου της η Ομοσπονδία σημειώνει: «Το Συνέδριο ενέκρινε και επιβεβαίωσε την ορθότητα του αγώνα, χωρίς αναμονές και συμβιβασμούς, μέχρι τη δικαίωση των συνταξιούχων, τοποθετώντας στην πρώτη γραμμή της πάλης του τα προβλήματά τους. Καλεί όλους τους συνταξιούχους να μαζικοποιήσουν τα Σωματεία τους, να συμμετέχουν καθημερινά στον αγώνα και στην προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία για τη μεγαλύτερη ανταπόκριση στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, από κοινού με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που πάνω από 20 χρόνια με τις αποφάσεις της βοηθά την ανάπτυξη του διεκδικητικού κινήματος των συνταξιούχων όλων των Ταμείων».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ακόμα ότι στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα που θα καταλήξει στο Μέγαρο Μαξίμου, οι συνταξιούχοι θα θέσουν στον πρωθυπουργό το ζήτημα των δικαστικών προσφυγών, «καλώντας την κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτικά εκτελεστή για όλους τους συνταξιούχους όποια θετική απάντηση σ' αυτούς που σπρώχνουν τους συνταξιούχους σε ατελέσφορες αιτήσεις».

Συνέλευση στη Μαγνησία

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας καλεί σε Γενική Συνέλευση αύριο, Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Θα γίνει ενημέρωση για τις αποφάσεις του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας και θα συζητηθεί ο προγραμματισμός δράσης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Θα παραβρεθεί ο Παν. Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ