Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΠΟΘΑ
Στο Συνέδριο δεν έχουν θέση οι νόθοι αντιπρόσωποι

Μετά από πίεση των δυνάμεων της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», η πλειοψηφία της διοίκησης (δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ) καλεί τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη σε Διοικητικό Συμβούλιο, για να καθοριστεί η ημερομηνία για το 23ο Συνέδριο της ΠΟΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος). Υπενθυμίζουμε ότι το Συνέδριο εδώ και περίπου ένα μήνα είναι «στον αέρα» με ευθύνη της πλειοψηφίας.

Η ΔΑΣ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει:

«Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, για να κρατηθεί στο τιμόνι και να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής, εγγράφει τελευταία στιγμή Σωματείο που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην ΕΡΤ και φυσιολογικά πρέπει να ανήκει στην ΠΟΣΠΕΡΤ (Ομοσπονδία της ΕΡΤ). Αντικειμενικά αυτό το Σωματείο, για να λύσει προβλήματα των εργαζομένων του χώρου του, θα πρέπει να διεκδικήσει τη θέση του στην ΠΟΣΠΕΡΤ, θέση που θα την είχε ήδη αν δεν υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις από τη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την εγκυρότητα των εκλογών τους.

Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η πλειοψηφία του σημερινού ΔΣ της ΠΟΘΑ υιοθετεί μια επικίνδυνη αντίληψη, λέγοντας ότι στη μάχη για τους συσχετισμούς δεν υπάρχουν όρια και αρχές.

Πιο συγκεκριμένα:

Αποδέχονται την επιστολική ψήφο, που ούτε ο συνδικαλιστικός νόμος την κάνει αποδεκτή.

Οργανώνουν εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις μέσω skype, μετρώντας στην απαρτία πρόσωπα που προβάλλονται σε έναν τοίχο.

Οργανώνουν αρχαιρεσίες Σωματείων όπου οι εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις που εξέλεξαν την Εφορευτική Επιτροπή έγιναν αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές.

Στη Λυρική Σκηνή, στο Σωματείο των Συντελεστών Σκηνής που είχε κάνει τις τελευταίες του εκλογές το 2013, προχώρησαν σε εκλογές, χωρίς ορισμό Προσωρινής Διοίκησης, με Γενική Συνέλευση που έγινε στα χαρτιά, με Πρακτικό "φωτοτυπία" του Πρακτικού του Σωματείου του Εθνικού Θεάτρου, χωρίς καμία νομιμοποίηση υπό την επίβλεψη του γραμματέα της Ομοσπονδίας.

Από τέτοιες διαδικασίες εκλέχθηκαν αντιπρόσωποι που με την ψήφο τους θα καθορίσουν το νέο ΔΣ της ΠΟΘΑ και πολλοί απ' αυτούς είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας (...). Απέναντι σ' αυτήν τους την τακτική απαντάμε ότι στο Συνέδριό μας δεν έχουν θέση νόθοι αντιπρόσωποι, από όπου και αν προέρχονται.

Είναι ευθύνη όλων μας, άσχετα με την αντίληψη που έχει ο καθένας μας, να διασφαλίσουμε ένα Συνέδριο μακριά από μεθοδεύσεις και νοθείες, ώστε με δημοκρατικές διαδικασίες και ουσιαστική συζήτηση να εκλέξει το νέο ΔΣ της ΠΟΘΑ, το οποίο τα επόμενα τρία χρόνια θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες για τους εργαζόμενους του κλάδου, που θα προκύψουν από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αντικειμενικά το κύριο έργο αυτής της διοίκησης θα είναι η οργάνωση μεγάλων αγώνων για την εργασία και τη ζωή μας.

Αυτή η συζήτηση θέλουμε να μπει στο επίκεντρο του Συνεδρίου και όχι οι μεθοδεύσεις για τη διατήρηση του σημερινού συσχετισμού, με στόχο να καθησυχάζει και να κρατά αδρανείς τους εργαζόμενους του κλάδου μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις που ετοιμάζονται για όλους μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ