Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Κάλεσμα για την κινητοποίηση ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών

Την Παρασκευή 2 Νοέμβρη στην πλατεία Ηρώων στις 11 π.μ.

Από τις περσινές κινητοποιήσεις ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών
Από τις περσινές κινητοποιήσεις ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών
Κάλεσμα στο λαό του Περάματος να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 2 Νοέμβρη στην πλατεία Ηρώων, στις 11 π.μ., απευθύνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος.

Στη σχετική ανακοίνωση - και αφού γίνεται αναφορά στα μεγάλα προβλήματα στα σχολεία της περιοχής - επισημαίνεται:

«Το αίτημα για τη μετεγκατάσταση των καζανιών δεν έχει σταματήσει στιγμή να απασχολεί την Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος. Ακόμα κι αν δεν συμβεί κανένα ατύχημα, η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, τα αέρια που εκλύονται από τα καζάνια, οι οσμές που το βράδυ είναι πιο έντονες, δεν είναι κάτι που θα συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα και επιβαρύνει την υγεία των οικογενειών μας. Μιλάμε για 140 καζάνια γεμάτα πετρέλαιο, που δημιουργούν μια βόμβα στο κέντρο της πόλης, πάνω στον μοναδικό δρόμο διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος, πολύ κοντά σε σχολεία, στα οποία φοιτούν και εργάζονται πάνω από 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Αποδεικνύεται πως από την πρώτη στιγμή που η Ενωση Συλλόγων Γονέων έφερε το θέμα στην επιφάνεια, είχαμε απόλυτο δίκιο να ανησυχούμε. Οι εξελίξεις με τον Αρμό το καλοκαίρι, αλλά και στις αρχές Οκτώβρη, με την "Cosco" να θέλει να ρίξει τον τοίχο του Αρμού προκειμένου να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στον τελευταίο ελεύθερο χώρο του Περάματος, που κατακτήθηκε με αγώνες δεκαετιών από τους Περαματιώτες, μας επιβεβαιώνει!

Κανένας δεν πρέπει να ξαφνιαστεί από την αλλαγή στάσης της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας, ότι δήθεν είναι απέναντι! Σε καμία περίπτωση "δεν τους πήρε ο πόνος" αυτούς που πριν λίγο καιρό βρίσκονταν σε συνεχείς συναντήσεις με την "Cosco", που δεν ενημέρωσαν, ούτε κινητοποίησαν το λαό του Περάματος για τις εξελίξεις με τον Αρμό. Αυτούς που τη Μέρα Περιβάλλοντος ενημερώνουν και κάνουν δράσεις για την ανακύκλωση (!) και όχι για τις δεξαμενές πετρελαιοειδών και τις επιπτώσεις τους στη ζωή του λαού του Περάματος.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, να συνεχίσουμε να διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Περιφέρειας και δημοτικής αρχής.

Να διεκδικήσουμε την ΑΜΕΣΗ μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου εκτός οικιστικού ιστού, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον, την ανάπλαση του Αρμού, ώστε να αξιοποιείται από το λαό του Περάματος για την αναψυχή του.

Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ