Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε κτίρια που έπαθαν ζημιές

Εβδομήντα δύο κτίρια έχουν κριθεί μέχρι στιγμής ακατάλληλα στη Ζάκυνθο, λόγω του σεισμού, όπως προέκυψε από τις αυτοψίες των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, οι οποίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Μέχρι προχτές είχαν διενεργηθεί 148 αυτοψίες, κατά τις οποίες κρίθηκαν κατάλληλα 76 κτίρια. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων - σχολείων, νοσοκομείων, κτιρίων κρατικών φορέων, βιβλιοθηκών κ.ά.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε η καταλληλότητα χρήσης όλων των κτιρίων, πλην δύο στατικά ανεξάρτητων αιθουσών σε ισάριθμα σχολεία, στις οποίες θα πρέπει να γίνουν επισκευές, χωρίς να είναι απαραίτητη η διακοπή λειτουργίας των σχολείων. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα και το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις επόμενες μέρες. Ηδη έχουν κατατεθεί από σεισμόπληκτους κατοίκους 201 αιτήσεις.

Σημειωτέον, ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι κάτοικοι της Ζακύνθου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακη Τσελέντη. Με νέα του ανάρτηση στο Facebook, τονίζει ότι ο νέος σεισμός 5,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι μετασεισμοί, και γι' αυτό οι πολίτες πρέπει να προσέχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ