Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει τη δολοφονία μέλους της ΚΕ, αγροτικού ηγέτη

Ο δολοφονημένος στις 31/10/2018 Λουίς Φαχάρντο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΒ και αγροτοσυνδικαλιστής (στο κέντρο)
Ο δολοφονημένος στις 31/10/2018 Λουίς Φαχάρντο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΒ και αγροτοσυνδικαλιστής (στο κέντρο)
Τη δολοφονία του Λουίς Φαχάρντο, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωση το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος. Ο σ. Φαχάρντο, στέλεχος του αγροτικού κινήματος, μαζί με τον κουνιάδο του Χαβιέρ Αλντάνα, επίσης μέλος του Κόμματος, «γαζώθηκαν» από δολοφόνους σε κινούμενο όχημα, ενώ επέστρεφαν με μηχανή στο σπίτι τους το βράδυ της 31ης Οκτώβρη στην περιοχή Λα Πάλμα, της επαρχίας Λα Βολίβια, στο κρατίδιο της Μέριδα.

Οπως σημειώνει στην καταγγελία του το ΚΚ Βενεζουέλας, «η ηγεσία του είχε καταγγείλει πάρα πολλές φορές τις απειλές κατά της ζωής του που δεχόταν ο σ. Φαχάρντο, αλλά οι κρατικές αρχές δεν πήραν κανένα μέτρο προστασίας του.

Θεωρούμε υπεύθυνους για τη δολοφονία του συντρόφου μας τους γαιοκτήμονες του Σουρ ντελ Λάγκο, τα μέλη της Εθνοφρουράς, τους διεφθαρμένους πολιτικούς που τον απειλούσαν δημόσια. Απαιτούμε από την κυβέρνηση την πλήρη έρευνα της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στα μέλη του Κόμματος, στο αγωνιστικό αγροτικό κίνημα στο Κάνιο Ρίκο και στις υπόλοιπες κολεκτίβες αγωνιστών στο Σουρ ντελ Λάγκο, στους συγγενείς και φίλους.

Τιμή και δόξα στους δολοφονημένους συντρόφους, συνεχίζουμε την πάλη για να νικήσουμε, για τα δικαιώματα του λαού, για κυρίαρχη πατρίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ