Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Δυναμική εκκίνηση για την ενίσχυση του Κόμματος

Στο 26,63% έφτασε η κάλυψη του πλάνου μετά το πρώτο «κλείσιμο» των Κομματικών Οργανώσεων

Με το πανελλαδικό πλάνο του ΚΚΕ να καλύπτεται κατά 26,63% ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 1 Νοέμβρη η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Το πρώτο «κλείσιμο» των Κομματικών Οργανώσεων, που συνδυάστηκε με διάφορες πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα, έδειξε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία και αυτή η σημαντική μάχη για το Κόμμα.

Από νωρίς το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, που είχε δοθεί το ραντεβού στα κομματικά γραφεία, επικρατούσε γιορτινό κλίμα στις Οργανώσεις. Μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ συνεισέφεραν εισφορές, «κόκκινα μεροκάματα» και τα ποσά που συγκέντρωσαν απευθυνόμενοι εδώ και μέρες σε εργάτες, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους και νέες.

Φέτος, η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης συμπίπτει με την κορύφωση της επετείου για τα 100χρονα του Κόμματος. Γι' αυτό οι Οργανώσεις βάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, καλώντας την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους να στηρίξουν και οικονομικά το ΚΚΕ, για να δυναμώσει το μοναδικό πολιτικό αντίβαρο στην κυβέρνηση και στα κόμματα που στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.

Ταυτόχρονα, οι ΚΟ οργανώνουν την άμιλλά τους, ώστε να ανεβαίνει η μαχητικότητα, η προσπάθεια να ανταποκριθούν όλες μαζί στους υψηλούς στόχους του Κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά κάλυψης των Οργανώσεων Περιοχής, μετά το πρώτο «κλείσιμο» στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΚΟ Εξωτερικού με 39,65%, στη δεύτερη η ΚΟ Θεσσαλίας με 30% και στην τρίτη η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 29,38%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Πελοποννήσου με 28,55%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 28,48%, Δυτικής Ελλάδας με 27,04%, Αττικής με 26,65%, Αιγαίου με 26,43%, Ηπείρου με 23,58%, Δυτικής Μακεδονίας με 23,26%, Κρήτης με 22,94% και Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 21,14%. Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 22,93% και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 25%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ