Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Χωρίς θέρμανση στο έλεος του χειμώνα!

Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς θέρμανση, μέσα στα κρύα του ερχόμενου χειμώνα, αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι πολλών χωριών του δήμου Ελασσόνας, καθώς το τοπικό Δασαρχείο αρνείται να προβεί στην έκδοση της σχετικής διάταξης και στη χορήγηση αδειών που θα τους επιτρέπουν να προχωρήσουν σε καυσοξύλευση.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Ελασσόνας, τονίζοντας: «Το ζήτημα είναι σοβαρό και έχει να κάνει με τη θέρμανση εκατοντάδων νοικοκυριών της περιοχής, που, ούτως ή άλλως, δεν έχουν πρόσβαση σε φθηνό καύσιμο. Οι ανάγκες της αγοράς και η οργάνωση της καπιταλιστικής οικονομίας δεν έχουν προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, πόσο μάλλον στον τομέα της Ενέργειας που αποτελεί πεδίο ανταγωνισμού και κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση, με σχεδιασμό εκ των προτέρων, όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, με επιλογή συγκεκριμένων τοποθεσιών στις οποίες η καυσοξύλευση θα επιτρέπεται και για συγκεκριμένα είδη δέντρων και ποσότητες, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διευθετηθεί το θέμα.

Ταυτόχρονα, καλεί τους δημότες να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να μπορούν να ζεσταίνουν τα σπίτια τους. Να μην εφησυχάσουν και να απαιτήσουν από Δασαρχείο, Τοπική Διοίκηση και κεντρικό κράτος να δοθεί λύση και να αναχαιτιστούν οι πολιτικές που επιτρέπουν την κερδοσκοπία πάνω στο δικαίωμα της θέρμανσης. Πολιτικές που - όπως σημειώνει - αποτυπώνονται και στην τιμή του πετρελαίου, το οποίο εξαιτίας των φόρων, της προσπάθειας για αύξηση της κερδοφορίας των εταιρειών, αλλά και τους διεθνείς ανταγωνισμούς, έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε είδος πολυτελείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ