Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Να γίνει άμεσα ολοκληρωμένος αντισεισμικός σχεδιασμός

Eurokinissi

Παρέμβαση με αφορμή το μεγάλο σεισμό στις 26/10 και την έντονη αντισεισμική ακολουθία κάνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Απαιτεί τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αντισεισμικού σχεδιασμού που θα είναι γνωστός στους εργαζόμενους, σε όλο το λαό της Ζακύνθου.

Αυτός ο σχεδιασμός, επισημαίνει το ΕΚ Ζακύνθου σε ανακοίνωσή του, πρέπει να περιλαμβάνει:

«Σημεία συγκέντρωσης μέσα στην πόλη της Ζακύνθου για όλες τις γειτονιές ξεχωριστά.

Εξοδο διαφυγής από την πόλη σε περίπτωση ρηγματώσεων στον παραλιακό δρόμο..

Σχέδιο εκκένωσης των σχολείων σε γνώση των γονέων, ιδιαίτερα του 2ου και του 6ου Δημοτικού, αλλά και σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, που θα περιλαμβάνει και πρακτικές ασκήσεις ετοιμότητας από το σύνολο μαθητών - γονέων.

Σχέδιο εκκένωσης και διαφυγής από μεγάλους εργασιακούς χώρους όπου συγκεντρώνεται και μεγάλος αριθμός κόσμου, όπως σούπερ μάρκετ, τράπεζες, ξενοδοχεία, δημόσιες υπηρεσίες».

«Σε αυτή την κατεύθυνση», συνεχίζει η ανακοίνωση, «συμφωνούμε και με τις υποδείξεις της ΕΛΜΕ Ζακύνθου αλλά και της Ενωσης Γονέων για ολιγομελή τμήματα στα σχολεία, όπου τα παιδιά να μην βρίσκονται κοντά σε τζάμια και σχέδια ασκήσεων πρακτικά.

Σε όλα αυτά μας ανησυχεί - ιδιαίτερα μετά τις καταγγελίες της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου - κατά πόσο το νοσοκομείο μπορεί να ανταποκριθεί σε έναν ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό ή σε κάποια άλλη φυσική καταστροφή, με την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, σε συνεργασία με σωματεία και φορείς του νησιού, θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την υλοποίηση αυτών των μέτρων».

Να αναφέρουμε ότι μέχρι τώρα έχουν κριθεί προσωρινά ακατάλληλα 124 κτίρια, ενώ για μία μόνο αποθήκη θα εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (ΠΑΕΕΚ). Οι αυτοψίες από τα ειδικά κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου, που πήγαν στο νησί μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ