Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕFTA - Ινδονησίας

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--

Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ινδονησία υπέγραψαν χτες, μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις, τα τέσσερα κράτη της EFTA (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών), δηλαδή οι Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν.

Στη Νορβηγία χαιρετίστηκε έντονα η συμφωνία, καθώς το 80% των νορβηγικών εξαγωγών προς την Ινδονησία θα είναι αφορολόγητες όταν αρχίσει η εφαρμογή της.

«Με βάση την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου, οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου σημαίνουν πολλά για τη Νορβηγία, ενισχύοντας τις εξαγωγές των εταιρειών της», δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας. «Η Ινδονησία είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα υδατοκαλλιέργειας παγκοσμίως. Με μια αυξανόμενη μεσαία τάξη, η χώρα μπορεί να γίνει σημαντική αγορά για τις νορβηγικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι σημαντικό και για τις εταιρείες θαλασσινών μας», συμπλήρωσε ο υπουργός Αλιείας.

Η Νορβηγία έχει 28 συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών μέσω της EFTA. Τέσσερις από αυτές είναι με χώρες της «ανερχόμενης» Ασίας (Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Νότια Κορέα) και άλλες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση (Ινδία, Κίνα, Μαλαισία, Βιετνάμ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ