Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Κούρσα για δύο» στην κορυφή

Η ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο σκόρπισε χαμόγελα σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, που ξέφυγαν στην κορυφή

Eurokinissi Sports

Η ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο σκόρπισε χαμόγελα σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, που ξέφυγαν στην κορυφή
Βαθμολογικό «αέρα» από τους διώκτες τους απέκτησαν εκ νέου ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ και ο 2ος Ατρόμητος μετά τη 10η αγωνιστική της Super League, αποτελώντας πλέον το απόλυτο δίδυμο στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Αντίθετα, νέο έδαφος έχασαν ο Ολυμπιακός, που έμεινε στην ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο, και η ΑΕΚ, που υπέστη εντός έδρας ήττα σοκ από τους Περιστεριώτες. Στα αξιοσημείωτα και το «διπλό» του Πανιωνίου στην Ξάνθη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ήταν έντονα τα παράπονα για τη διαιτησία.

Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, ο Ατρόμητος όπως και πέρυσι έφυγε νικητής κόντρα στην ΑΕΚ, επικρατώντας με 2-0 παρά τον αμυντικό του προσανατολισμό σε όλο τον αγώνα, με καθοριστικά γκολ στο φινάλε από τους Ρισβάνη (88') και Κουλούρη (90'). Μέχρι τότε η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία και τις ευκαιρίες, ανάμεσα στις οποίες τρία δοκάρια (Μάνταλος 16', Μπακάκης 37', Μπακασέτας 65'), αλλά εκτός από άτυχη ήταν και άστοχη.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ νίκησε δύσκολα με 2-1 τον αξιόμαχο Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι μέσα σε ένα τρίλεπτο στην επανάληψη (63' - 66') έδειξαν να «καθαρίζουν» με σκόρερ τους Πρίγιοβιτς και Ακπόμ, ωστόσο η μείωση του σκορ από τον Καμαρά (72') έκανε ιδιαίτερα αγχωτικό γι' αυτούς το τελευταίο 20λεπτο.

Στο Φάληρο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, σε ένα ντέρμπι που σημαδεύτηκε από το θάνατο ενός 55χρονου φιλάθλου του Ολυμπιακού από καρδιακό επεισόδιο μετά τη λήξη, και από τον σοβαρό τραυματισμό του Σωκράτη Διούδη στο κεφάλι. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με προσωρινή αμνησία, όμως οι χτεσινές αναλυτικές εξετάσεις (2η αξονική) ήταν καθαρές και αναμενόταν να πάρει εξιτήριο. Στο αγωνιστικό μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κυκλοφορία και δημιούργησαν τις ευκαιρίες, οι «πράσινοι» όμως ήταν που άνοιξαν το σκορ, με τον Κάτσε (61'), ενώ λίγο μετά έχασαν μεγάλη ευκαιρία και για το 0-2, με τον Ινσούα. Ο Ολυμπιακός ενέτεινε την πίεσή του στο τελευταίο 20λεπτο και «έσωσε» το βαθμό της ισοπαλίας με τον Σισέ στις καθυστερήσεις (95'). Οι γηπεδούχοι εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία του Ελβετού Γιάκοτετ.

Στα Πηγάδια, χάρη σε γκολ του Μασούρα (36'), ο Πανιώνιος νίκησε την Ξάνθη παίρνοντας βαθμολογική ανάσα.

  • Αλλα αποτελέσματα: Απόλλων Σμύρνης - Αρης 1-2, ΟΦΗ - Λεβαδειακός 1-2, ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 0-0.
  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 26, Ατρόμητος 24, Ολυμπιακός 20, Ξάνθη 18, ΑΕΚ 17, Παναθηναϊκός 15, Αρης 15, Πανιώνιος 14, Παναιτωλικός 12, Λαμία 11, ΑΕΛ 11, Λεβαδειακός 7, ΟΦΗ 7, ΠΑΣ Γιάννινα 7, Αστέρας Τρίπολης 6, Απόλλων Σμύρνης. Σημείωση: Ο ΠΑΟΚ έχει -2 βαθμούς, η ΑΕΚ -3 και ο Παναθηναϊκός -6.
  • Την παραίτησή του από τον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης υπέβαλε ο Σάββας Παντελίδης. Αντικαταστάτης του, όπως ανακοίνωσαν οι Αρκάδες, θα είναι ο Γιώργος Παράσχος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ