Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με επιτυχία συνεχίζεται η έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Πλήθος κόσμου έχει επισκεφθεί την έκθεση για τα 100 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης του ΚΚΕ που διοργανώνει η ΚΕ του Κόμματος, με τίτλο «Μια κόκκινη γραμμή τον δρόμο μάς δείχνει», στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, στο Θησείο). Τον τόνο της συμμετοχής στην έκθεση δίνουν οι οργανωμένες επισκέψεις, με τους ξεναγούς να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να παρουσιάσουν διεξοδικά τα μοναδικά εκθέματα από το Αρχείο του Κόμματος.

Κυριακή πρωί, και η εικόνα που αντικρίζει μπαίνοντας κανείς στην έκθεση δεν είναι η συνηθισμένη. Παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από τις βόρειες συνοικίες της Αθήνας ετοιμάζονται να «ξετυλίξουν» την κόκκινη κλωστή και να παρακολουθήσουν ένα μάθημα αλλιώτικο από τ' άλλα. Χωρίζονται σε ομάδες. Κάθε ομάδα παίρνει κάποιες φωτογραφίες, οι οποίες αντιστοιχούν στις ενότητες στις οποίες είναι διαρθρωμένη η έκθεση. Με τη βοήθεια των ξεναγών ψάχνουν να βρουν τις ενότητες και μαζί με αυτό συζητούν γύρω από την Ιστορία του ΚΚΕ. Μαθαίνουν για την ίδρυση του ΣΕΚΕ και μαζί με αυτό αναρωτιούνται πώς γίνεται ένα Κόμμα 100 χρόνων να είναι τόσο νέο. Η δεκαετία του 1940 γεννά ερωτήματα, «πώς βρήκαν οι ΕΛΑΣίτες τα όπλα;», «Τι σημαίνει το "Δ";», «Γιατί υπήρξε ο ΔΣΕ;». Φτάνοντας στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τα παιδιά μαθαίνουν για τα συνθήματα των φοιτητών και συλλογίζονται τι σημαίνει το σύνθημα «Εξω αι ΗΠΑ, Εξω το ΝΑΤΟ» στις πύλες του Πολυτεχνείου. Η Λυδία λέει για τις επιθέσεις που κάνει στους λαούς μέχρι σήμερα το ΝΑΤΟ. Διανύοντας τις ενότητες, οι κόκκινες κλωστές ενώνονται... Στο τέλος της ειδικής ξενάγησης, τα παιδιά μαζεμένα ζωγραφίζουν και συζητούν τις εμπειρίες τους γύρω από την έκθεση. Και όπως μας είπε η μικρή Μαρίνα, «αυτή η κόκκινη γραμμή είναι ο δρόμος της ζωής!».

Λειτουργία της έκθεσης

Από την ξενάγηση των παιδιών
Από την ξενάγηση των παιδιών
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Νοέμβρη.

Μέρες και ώρες επισκέψεων: Τρίτη - Σάββατο: 10 π.μ. - 8 μ.μ. Κυριακή: 10 π.μ. - 2 μ.μ. Δευτέρα κλειστά.

Ο κοντινότερος σταθμός πρόσβασης είναι αυτός του μετρό «Κεραμεικός».

Για ομαδικές επισκέψεις και οργανωμένες ξεναγήσεις πρέπει να προηγείται επικοινωνία με την Κομματική Οργάνωση Αττικής στο τηλέφωνο 210.5282.607 (Ωρες Επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ. και το Σάββατο 11 π.μ. - 1 μ.μ.).

  • Την Κυριακή 18 Νοέμβρη στις 12.30, την έκθεση προγραμματίζεται να επισκεφθούν παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από τις υπόλοιπες συνοικίες της Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ