Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Ψάχνει ρόλο στο δίπολο

«Ενότητα» και «αυτόνομη πορεία» υποσχέθηκε χτες το βράδυ η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ, με στόχο να εκπληρώσει τον «ιστορικό του ρόλο», να «εγγυηθεί την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών» - αυτήν που τσάκισε τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, από κυβερνητικές και άλλες θέσεις.

Εψεξε τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπορεύονται με τον Π. Καμμένο για να μείνουν μερικούς ακόμα μήνες στην εξουσία, ενώ επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, που όπως είπε βρίσκεται σε «στάση αμήχανης αναμονής», «χωρίς πρόταση για τον τόπο».

Κόντρα σε αυτό το «ανιστόρητο δίπολο του αριστερού και δεξιού λαϊκισμού», υποσχέθηκε η ίδια «ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη», με βάση το «Σχέδιο Ελλάδα», το σχέδιο του μορφώματός της για ανάταξη της κερδοφορίας των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ διεκδικώντας «ισχυρή εντολή» από το λαό, ώστε να παζαρέψει καλύτερα το κόμμα της το ρόλο του στο επόμενο κυβερνητικό μόρφωμα, επέμεινε να παρουσιάζει το ΚΙΝΑΛ ως φορέα «προοδευτικών αλλαγών», όπως να μειωθούν τα πλεονάσματα όπου δεσμεύτηκε η κυβέρνηση για να εξασφαλιστεί ο «αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος» και μεγαλύτερα περιθώρια για τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Αλλά και για να έχουν «ξανά μια Ελλάδα δυνατή, ισχυρό παράγοντα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», στην πρεμούρα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων για γεωστρατηγική τους αναβάθμιση, μέσα στην όξυνση των ανταγωνισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ