Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΑΣ ΠΟΘΑ
Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 28 Νοέμβρη

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ) καλεί τους εργαζόμενους στην απεργία στις 28 Νοέμβρη και παράλληλα καταγγέλλει το Προεδρείο της ΠΟΘΑ για τη στάση του στο ΔΣ.

Η ΔΑΣ ΠΟΘΑ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Το Προεδρείο της ΠΟΘΑ απέρριψε πρόταση της ΔΑΣ ΠΟΘΑ να καταγγελθεί ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η οποία σε συνάντησή της με την υπουργό Δημόσιας Τάξεως (Προστασίας του Πολίτη) ζήτησε ενεργότερη ανάμειξη της αστυνομίας στις αρχαιρεσίες των σωματείων.

Οι εκπρόσωποι της "Ενωτικής" παράταξης, ενώ στα λόγια καταδικάζουν την ανάμειξη της αστυνομίας και την ενέργεια του Προεδρείου της ΓΣΕΕ, στην πράξη αποδέχονται πως συντρέχουν λόγοι αστυνομικής παρέμβασης. Για να δικαιολογήσουν τη στάση τους μάλιστα, εξαπέλυσαν μια χυδαία συκοφαντική επίθεση στο ΠΑΜΕ, λέγοντας πως "αφού οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ άνοιγαν κεφάλια κάποιος έπρεπε να προστατεύσει τους συνέδρους" (...).

Είναι τουλάχιστον προβληματικό όταν εκλεγμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων επιχειρηματολογούν υπέρ της αστυνομικής παρέμβασης στις διαδικασίες συνδικάτων, πολύ περισσότερο όταν ο βασικός κορμός της επιχειρηματολογίας τους είναι οι συκοφαντίες ενάντια στο ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας, ακόμα και αυτοί που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τη θέση μας, γνωρίζουν πως η στάση μας απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία είναι η μόνη ξεκάθαρη. Γνωρίζουν πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι αυτές που πρωτοστατούν σε όλο το εργατικό κίνημα αλλά και στο Θέαμα - Ακρόαμα για να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων. Είναι εντελώς άλλο ένας εργαζόμενος να διαφωνεί με το ΠΑΜΕ και εντελώς άλλο ένας συνδικαλιστής, και μάλιστα με κεντρική ευθύνη στην Ομοσπονδία, να αναπαράγει τις αθλιότητες της ΓΣΕΕ για "οργανωμένες μειοψηφίες" οι οποίες προσπαθούν να επιβληθούν με τη βία».

Σχετικά με τη μεγάλη απεργία στις 28 Νοέμβρη, η ΔΑΣ ΠΟΘΑ αναφέρει: «Με όπλο την εμπειρία από την επιτυχία της περσινής απεργίας στις μεγάλες θεατρικές σκηνές αλλά και τα θετικά μηνύματα που έρχονται από τους εργαζόμενους του κλάδου, δίνουμε τη μάχη να εκφραστεί όσο το δυνατόν μαζικότερη απεργιακή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Θα παλέψουμε μαζί με κάθε εργαζόμενο που προσπαθεί να αποτινάξει το φόβο, που νιώθει πως πρέπει να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός, να συγκρουστεί με την πραγματικότητα των τσακισμένων εργασιακών δικαιωμάτων, ανεξάρτητα αν είναι μέλος του σωματείου, αν μας ψήφισε, αν συμφωνεί μαζί μας σε όλα.

Με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε τις δικές μας ανάγκες και να παλέψουμε για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο κίνημα, κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση και μηχανισμούς της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ