Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λυρική «Ανθρώπινη φωνή»

Η μονόπρακτη όπερα «Η ανθρώπινη φωνή» του Φρανσίς Πουλένκ, βασισμένη στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο του Ζαν Κοκτώ, έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με τη σκηνοθετική ματιά του Παναγή Παγουλάτου και με την διεθνώς καταξιωμένη υψίφωνο της ΕΛΣ Ελενα Κελεσίδη στο ρόλο της Γυναίκας. Για έξι μόνο παραστάσεις, στις 30 Νοέμβρη και 2 Δεκέμβρη 2018, στις 29 και 31 Γενάρη 2019 και στις 2 και 5 Μάη 2019.

Μετά από σαράντα χρόνια φιλίας με τον Ζαν Κοκτώ, ο Φρανσίς Πουλένκ συνέθεσε το 1958 τη μονόπρακτη αυτή «λυρική τραγωδία» πάνω στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο που έγραψε ο συγγραφέας το 1928. Κίνητρο και για τους δύο δημιουργούς υπήρξε το τέλος μιας επώδυνης ερωτικής σχέσης.

«Η ανθρώπινη φωνή» έκανε πρεμιέρα στην Κωμική Οπερα του Παρισιού στις 6 Φλεβάρη 1959, με την Ντυβάλ να ερμηνεύει τον ρόλο της Γυναίκας, υπό τη διεύθυνση του Ζωρζ Πρετρ και με τον Ζαν Κοκτώ να υπογράφει τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια, με επιρροές από την ιαπωνική κουλτούρα, υπογράφει η Τότα Πρίτσα και τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας. Στο πιάνο δύο διακεκριμένοι πιανίστες της ΕΛΣ, η Σοφία Ταμβακοπούλου και ο Φρίξος Μόρτζος. Ωρα έναρξης: 20.30


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ