Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Σε ρόλο οικοδεσπότη

Το ρόλο του οικοδεσπότη έχουν σήμερα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής οι δυο εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα, Παναθηναϊκός και Περιστέρι. Οι πρωταθλητές υποδέχονται την Μπούντοσνοστ (ΟΑΚΑ 21.00) και το Περιστέρι την Κίντερ Μπολόνια.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να μην παραπλανηθούν από τις 3 βαριές ήττες της πρωταθλήτριας Γιουγκοσλαβίας και να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι σαν... τελικό. «Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε μια ομάδα με τέτοια ποιότητα» τόνισε ο Σέρβος τεχνικός. Μάλιστα το γεγονός ότι οι Γιουγκοσλάβοι δεν έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης κάνει τον Ομπράντοβιτς ακόμα πιο επιφυλακτικό. «Για μας είναι πρόβλημα το γεγονός ότι οι αντίπαλοί μας δεν έχουν γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης! Πρόκειται για μία καλή ομάδα, η οποία δεν επιτρέπεται να χάνει συνέχεια και μάλιστα με τόσο μεγάλες διαφορές. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να παίξουμε πιεστική και επιθετική άμυνα για να πετύχουμε πολλά εύκολα καλάθια. Επίσης οφείλουμε να προσέξουμε τις συνεχείς αλλαγές που κάνουν στην άμυνα και να μην επιτρέψουμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ», επισήμανε ο «Ζοτς», που, εκτός των δύο τραυματιών (Καλαϊτζής, Μπαλογιάννης), είναι αμφίβολο εάν θα έχει στη διάθεσή του το γριπωμένο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που ακόμη δεν έχει προπονηθεί, κάτι που ισχύει και για τον Αλβέρτη που αναμενόταν να επιστρέψει χτες από τη μονάδα του στην Αλεξανδρούπολη.

Με ορόσημο τη νίκη στη Μαδρίτη το Περιστέρι υποδέχεται σήμερα την Κίντερ Μπολόνια, ενώ παράλληλα περιμένει και τη λύση στο πρόβλημα του γκαρντ με τον Μάικ Ιοτζουλίνο να παραμένει το μεγάλο φαβορί. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ευελπιστεί η ομάδα του να πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση με αυτή της Βαρκελώνης. «Η Κίντερ είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Οταν παίκτες των ικανοτήτων του Μπετσίροβιτς ξεκινούν από τον πάγκο, καταλαβαίνει κανείς για τι σύνολο μιλάμε. Η Κίντερ έκανε ηχηρές μετεγγραφές και πρόσθεσε αρκετά ταλέντα στο έμψυχο δυναμικό της. Μια ομάδα που διέσυρε εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα και επικράτησε με διαφορά 46 πόντων της Ζαλγκίρις Κάουνας, είναι λογικό να εμπνέει σεβασμό», τόνισε ο τεχνικός της ομάδας των δυτικών προαστίων, που θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Τσαρτσαρή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ