Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ 1-1
«Αντιός»... Ευρώπη

Τέλος στις φετινές ευρωπαϊκές του φιλοδοξίες, έβαλε χτες ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο πιο κρίσιμο του αγώνα στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ, δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος με την Λα Κορούνια στο ΟΑΚΑ, με 1-1. Ετσι, η Λίλ, η οποία στην αναμέτρηση της Γαλλίας απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) απο την Μάντσεστερ, ήταν τελικά η ομάδα που απο τον 7ο όμιλο , πήρε την τρίτη θέση και προκρίθηκε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οσον αφορά στο παιχνίδι που στέρησε απο τους «ερυθρόλευκους» το ευρωπαϊκό...όνειρο, οι δύο αντίπαλοι κατάφεραν να προσφέρουν θέαμα, όμως στην ουσία η «αποδεκατισμένη» λόγω των πολλών απουσιών Ντεπορτίβο και ο αγχωμένος Ολυμπιακός, δεν μπόρεσαν να δείξουν τα...δόντια τους. Στο πρώτο ημίχρονο, μάλιστα, την εικόνα των δύο ομάδων χαρακτήρισε η διστακτικότητα, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι καλές επιθετικές ενέργειες. Στην επανάληψη οι δύο ομάδες και ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός μπήκαν πιο δυναμικά, με αποτέλεσμα στο 51' οι γηπεδούχοι να βρούν τον δρόμο πρός τα δίχτυα, όταν ο Τζόρτζεβιτς πάσαρε στον Αλεξανδρή, που πέρασε την μπάλα κάτω απο τα πόδια του Νούνο και σημείωσε το 1-0. Ο πρωταγωνιστής πάντως μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ο Γεωργίου ο οποίος αρκετές φορές κατά την διάρκεια της αναμέτρησης πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις, αποσοβώντας την παραβίαση. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και στο 84' όταν δηλαδή η Ντεπορτίβο ισοφάρισε σε 1-1. Ο νεαρός τερματοφύλακας πραγματοποίησε άστοχη έξοδο με αποτέλεσμα ο Καπντεβίλα να βρεί με κεφαλιά τα «ερυθρόλευκα» δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί οτι μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποδοκίμασαν έντονα τον Τάκη Λεμονή και τον διατητή Μάρκους Μέρκ, ενώ εκτόξευσαν και μπουκάλια. Τις κίτρινες κάρτες του Γερμανού αντίκρυσαν οι Τζόρτζεβιτς (80'), Πουρσανίδης (75'), Σκαλόνι (79`).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης (Κωστούλας 22'), Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης (Νινιάδης 46'), Οφορίκουε (Πουρσανίδης 66'), Κόντης, Αλεξανδρής, Ανατολάκης.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Νούνο, Θέσαρ (Ντονάτο 40'), Μάουρο Σίλβα (Παντιάνι 63'), Μακάϊ, Ντζαλμίνια, Σκαλόνι, Εμερσον, Καπντεβίλα, Ελντερ, Εκτορ (Αμαβίσκα 54'), Χοσέ Μανουέλ.


Π. Αναστασιάδης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ