Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εμπαίζει ο νομάρχης

Αντί να τεθεί επικεφαλής των αγωνιστικών διεκδικήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των φορέων του νομού, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης για άλλη μια φορά επέλεξε το ρόλο του υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρώντας να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο σε σχέση με τα προβλήματα σχολικής στέγης και την προοπτική επίλυσής τους. Μάλιστα, σε δήλωσή του, χτες, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που πήραν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση, ανέφερε πως κινητοποιήσεις όπως η χτεσινή «εμπεριέχουν σκοπιμότητες, που έχουν σχέση με τις Δημοτικές Εκλογές του επόμενου χρόνου».

Επίσης, απανέλαβε πως στόχος της ΝΑ είναι «με την ολοκλήρωση του Προγράμματος για τη Σχολική Στέγη στο νομό Θεσσαλονίκης να μην υπάρχει ούτε ένας μαθητής που θα φοιτά σε σχολείο διπλής βάρδιας».

Και δυστυχώς κινδυνεύει για άλλη μια φορά να βρεθεί εκτεθειμένος, όπως όταν δεσμευόταν πως το 2000 η πρωινή λειτουργία των σχολείων θα γίνει πραγματικότητα.

Ενδεικτικά μόνο υπενθυμίζουμε πως μέσα από έρευνα της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι μόνο στα σχολεία ευθύνης της, σήμερα, λείπουν 35 διδακτήρια και 425 αίθουσες διδασκαλίας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε πρωινό κύκλο. Και από το ειδικό πρόγραμμα Σχολικής Στέγης που θα ολοκληρωθεί το 2006, προβλέπεται να παραδοθούν μόνο 15 διδακτήρια με 180 αίθουσες διδασκαλίας. Ετσι λοιπόν το πρόβλημα τότε, θα είναι περισσότερο οξυμένο από σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ