Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συνεχίζουν τον αγώνα για τη δημόσια παιδεία

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας

Χωρίς ικανοποιητικές δεσμεύσεις από πλευράς του υπουργείου Παιδείας για επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της Παιδείας έληξε η χτεσινή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας στο υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, όσοι παραβρέθηκαν, δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Εκπαιδευτικοί από ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, μέλη ΔΣ διδασκαλικών συλλόγων και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας ζητώντας άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, άμεση αποστολή των βιβλίων και αύξηση των δαπανών για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό ως προϋπόθεση για την επίλυση των παραπάνω.

Στη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας με τον υπουργό Παιδείας, όπως δήλωσαν στη συνέχεια εκπρόσωποι των φορέων, δε δόθηκε ικανοποιητική απάντηση στο αίτημα για αύξηση των δαπανών από τον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του 2002. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δήλωνε ότι τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που φτάνουν τα 1.064 θα καλυφθούν στο επόμενο διάστημα ενώ σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χτες την πρόσληψη 1.669 αναπληρωτών, αριθμός που και πάλι υπολείπεται των αναγκών όπως αυτές έχουν καταγραφεί από την ΟΛΜΕ και ξεπερνούν τις 5.000.

Οι πρόεδροι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ Ν. Τσούλιας και Β. Παλιγιάννης, αντίστοιχα, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωναν ότι οι πόροι που διατίθενται για την παιδεία δεν είναι αρκετοί για την κάλυψη των αναγκών και προμήνυαν έναν θερμό χειμώνα. Στο ίδιο κλίμα, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας Βάνα Τζιαντζή κατήγγειλε, την κατάσταση που επικρατεί κάνοντας λόγο για πολιτικές επιλογές και σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στη διάρκεια της συνάντησης, οι γονείς δεν πήραν αισιόδοξη απάντηση στο ερώτημα ως πότε αυτοί θα πληρώνουν για τη δημόσια δωρεάν παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ